Bitcoin kan aan rally beginnen als bulls over deze horde springen

786 totale weergaven

De bitcoin koers heeft een redelijk saai weekend achter de rug waarin relatief weinig gebeurd is. We staan nog altijd krap onder de 20.000 dollar en daar lijkt de komende periode geen verandering in te komen. Volgens de analist anushsamal is er echter een kans op een rally.

Dit is wat er moet gebeuren

Als het de bulls lukt om bitcoin voor een langdurige periode boven een specifieke koersgrens te brengen, dan is er een mogelijkheid dat we aan een nieuwe rally beginnen. De grote weerstand lijkt momenteel rond de psychologische grens van 20.000 dollar te liggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Herhaaldelijke afwijzingen kunnen bitcoin in theorie zelfs terugbrengen naar de 18.000 dollar. Als de 20.000 dollar herpakt kan worden, dan is op de weg omhoog de 21.600 dollar de volgende grote horde die de bulls moeten overwinnen.

Als ook dat niveau wordt overwonnen door de bulls, dan kan bitcoin in theorie beginnen aan een nieuwe rally. Als dat echter niet lukt, dan forceren de bears bitcoin waarschijnlijk naar de 19.000 dollar. Wat dat betreft wordt het dus een spannende week voor bitcoin.

Technische analyse

De recente koersval van bitcoin vanaf de 25.000 dollar heeft de markt weer hoogst onzeker gemaakt. De beren domineren al maanden de grafiek en ook de Relative Strength Index is de afgelopen week vooral onder de 0,5 gebleven, wat betekent dat er veel verkoopdruk is.

Bitcoin kan aan rally beginnen als bulls over deze horde springen

Ook dook de bitcoin koers onder het 20-SMA op de 4-uurs grafiek, wat betekent dat de verkopende kant van de markt de boel onder controle heeft en het momentum bepaalt. Alles bij elkaar is er op technisch gebied weinig hoop voor bitcoin. Meerdere indicatoren zitten in een bearish-zone en er moet heel wat gebeuren om dat om te draaien.

Aan de andere kant zien we vaak dat alles omdraait op het moment dat de markt zijn donkerste punt bereikt. Daar lijken we in ieder geval in de buurt te zitten, al moet nog maar blijken of het ergste achter de rug is.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....