Vertrouwen in crypto ondanks dalende koersen

Ondanks dalende koersen is er een rotsvast vertrouwen in cryptovaluta zoals bitcoin. Dat is de voornaamste conclusie van een grootschalig van Bitstamp, de oudste Europese bitcoinbeurs.

Het Crypto Pulse rapport is gebaseerd op een enquête onder 28.000 particuliere en institutionele beleggers in 23 landen, zegt Bitstamp. Ze hebben de studie laten uitvoeren door een onafhankelijk bureau. Enkele resultaten uit het onderzoek:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

  • vertrouwen in cryptocurrency’s in onder retailbeleggers in het tweede kwartaal licht gedaald naar 65% ten opzichte van 67% in het eerste kwartaal.
  • onder institutionele beleggers is eenzelfde trend zichtbaar: een vertrouwenspercentage van 67% vin het afgelopen kwartaal ten opzichte 70% in kwartaal één. 
  • in Amerika is sprake van een opvallende sprong in vertrouwen, van 61% naar 73%. Ook in landen als Brazilië, Chili en Mexico bleef het vertrouwen om te investeren in crypto’s, terwijl in Canada sprake was van een daling.

Volgens de analisten van Bitstamp zijn deze cijfers wel hoopgevend. ‘We zien dat crypto’s het vertrouwen van veel beleggers heeft behouden wereldwijd ondanks deze uitdagende tijd voor de sector. Hoewel het vertrouwen in crypto in sommige regio’s licht is afgenomen, nemen beleggers deze tijd om hun investering te verhogen of hun kennis van crypto uit te breiden. Wij zijn van mening dat het verbeteren van de kennis van de markt over het ecosysteem van digitale activa een stap in de goede richting is.’

Volgens Bitstamp CEO JB Graftieaux biedt deze cryptowinter ook kansen voor beleggers in de toekomst. Bitstamp heeft volgens Coingecko een handelsvolume van 156 miljoen dollar de afgelopen 24 uur. Daarom zijn ze een top 40 beurs wereldwijd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...