“Bitcoin kan aan rally beginnen als we boven deze koers sluiten”

De bitcoin koers staat momenteel op 23.300 dollar en lijkt zich sterk te houden boven het 100-uurs voortschrijdend gemiddelde. Op de uurgrafiek slaagde bitcoin er zelfs in om boven een bearish trendlijn uit te breken, waardoor het er op de korte termijn in ieder geval optimistisch uitziet voor de koers.

Sterke steun op 22.400 tot 22.500 dollar

De grooste steunzone voor bitcoin op de uurgrafiek lijkt momenteel rond de 22.400 tot 22.500 dollar te liggen, een punt in de grafiek waar we op het moment van schrijven ruim boven handelen. Zodanig zelfs dat we inmiddels weer een paar honderd dollar boven de 23.000 dollar zitten en het 100-uurs voortschrijdend gemiddelde onder ons hebben als steun.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarbij werd op de uurgrafiek een belangrijke bearish trendlijn doorbroken. De volgende grote weerstand lijkt nu op 23.500 dollar te liggen. Een sluiting boven dat niveau kan de start van een nieuwe stijging markeren. Als dat lukt, dan zit er volgens de analisten van NewsBTC zelfs een stijging naar de 24.500 dollar in het vat.

Alles bij elkaar lijkt het erop dat de bulls langzaam in controle komen en dat de bears hun beste tijd gehad hebben in 2022. Dat zou betekenen dat de bodem van 17.600 dollar in juni ook de absolute bodem voor deze bearmarkt is geweest. Kleine disclaimer: alles hangt daarbij natuurlijk af van de verdere ontwikkeling van de macro-economische omstandigheden.

Is er een kans op dalingen?

Er is uiteraard altijd een kans op dalingen. Zeker in deze markt valt niets uit te sluiten en komen de meest onwaarschijnlijke scenario’s nog vrij regelmatig uit. Daarom is het nooit slim om je volledige portfolio te riskeren op basis van technische analyse. Het is een leuke tool om mee te spelen, een mooi hulpmiddel, maar niet meer dan dat.

Als het bitcoin niet lukt om de 23.500 dollar te bereiken en de bulls niet de energie hebben om ons voorbij dat niveau te stuwen, dan is het goed mogelijk dat ons nieuwe dalingen te wachten staan. De eerste support ligt in dat geval op de 23.100 dollar. Op dit moment handelen we daar nog redelijk ver boven met 23.300 dollar.

Als we dat niveau niet weten te behouden, dan lijkt de 22.750 dollar het volgende belangrijke punt in de grafiek. Een sluiting onder dat niveau kan ons tot 22.500 brengen en als de bulls ook daar niet overeind blijven, dan komt de 22.000 dollar in gevaar. Een positieve ontwikkeling is dat de MACD weer momentum krijgt in de bullish-zone.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....