Bitcoin koers leeft op, vandaag mogelijk nieuwe aanval bulls op de 24.000 dollar

De bitcoin koers heeft op het moment van schrijven weer een klein beetje opwaarts momentum te pakken en handelt net boven de 23.000 dollar. Om echt bullish te worden moeten de bulls het voor elkaar krijgen om bitcoin over de 24.000 dollar te tillen en daar voor langere tijd vast te houden.

De strijd om de 24.000 dollar

Bitcoin is nu al een paar keer afgewezen rond de 24.000 dollar, vanwege de grote hoeveelheid bears die rondom dat niveau opduiken. Als het ditmaal wederom niet lukt om dat prijsniveau te kapen, dan moeten we helaas omlaag kijken en komen de 22.000 en zelfs de 20.000 dollar mogelijk weer in zicht voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar we vorige week een plus van 11 procent mochten noteren voor bitcoin, moet het gas er deze week nog opgegooid worden door de bulls. Het zou kunnen dat we dat vandaag gaan zien, aangezien de bulls op dit moment al een kleine plus op de grafiek hebben getoverd.

De belangrijkste test moet echter nog komen, de 24.200 dollar waar de bulls de afgelopen periode al meerdere malen op gestrand zijn. Met de huidige koers van 23.100 dollar is zelfs dat punt op dit moment nog ver van de realiteit verwijderd.

RSI boven de 50, bulls in de meerderheid

Op de 4-uurs grafiek ziet het er goed uit voor bitcoin als we naar de Relative Strength Index (RSI) kijken. Die is namelijk weer boven de 50 uitgekomen, wat betekent dat er op dit moment meer kopers dan verkopers zijn.

Bitcoin koers leeft op, vandaag mogelijk nieuwe aanval bulls op de 24.000 dollar

Verder handelt bitcoin momenteel boven de 20-SMA lijn (rode lijn), wat ons leert dat de kopers op dit moment de drijvende krachten achter de bitcoin koers zijn. Het momentum is in ieder geval in het voordeel van verdere stijgingen, maar dat verhaal hebben we vaker gehoord.

Uiteindelijk blijft het technische analyse en geen exacte wetenschap. De afgelopen maanden is de bitcoin koers vooral gedomineerd door de macro-economische omstandigheden die nog altijd in het nadeel van bitcoin zijn. Totdat centrale banken de inflatie onder controle krijgen moeten we het waarschijnlijk doen met renteverhogingen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....