Analisten reageren terughoudend op bitcoin koers

Bitcoin heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een opleving gemaakt naar de 23.400 dollar en is inmiddels in gevecht om de 23.00 dollar te behouden. Die opleving kwam nadat bitcoin op donderdag nog een lokale bodem van 22.400 dollar noteerde. Vanaf daar heeft de digitale munt dus al een opleving van meer dan 4 procent achter de rug.

Dag-grafiek geeft reden tot optimisme

De populaire Twitter-analist Material Indicators ziet op de dagelijkse grafiek van bitcoin een optimistisch scenario voor zich. Als het lukt om het 21-daags voortschrijdend gemiddelde te herclaimen, dan "krijgen we te zien of de bearmarkt rally nog een pump in zich heeft".

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rekt Capital is iets minder optimistisch, hij maakt zich namelijk zorgen over het falen van bitcoin om het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde in een steunlijn om te zetten.

"Historisch gezien heeft bitcoin enorm veel koop-interesse rond het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde", aldus Rekt Capital. Als bitcoin deze lijn niet weet vast te houden, dan is dat volgens hem meer bewijs dat het slechts om een bearmarkt-rally ging.

"Gemixt beeld"

Net als Material Indicators en Rekt Capital is ook de handelsfirma QCP Capital conservatief over de bitcoin koers. In de meest recente update aan hun Telegram-leden laat het handelshuis weten dat het algemene beeld "gemixt" is.

Hierbij wijzen ze onder andere op de macro-economische omstandigheden. QCP Capital ziet het gedrag van de Amerikaanse Federal Reserve als de bepalende factor voor de markt. Voorzitter Jerome Powell gaf tijdens de meest recente persconferentie aan dat de Federal Reserve zich vanaf nu volledig op de data baseert.

Dat betekent dat er weinig tot geen duidelijkheid is over eventuele volgende rentebesluiten van de Federal Reserve. Die hangen vanaf nu puur af van de ontwikkelingen in de cijfers als de inflatie en de werkloosheid.

"Wij hebben het gevoel dat de markten zijwaarts blijven handelen en gevoelig blijven voor nieuwe economische data. De Amerikaanse CPI van komende woensdag wordt een belangrijke om in de gaten te houden", aldus QCP Capital.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....