“Bitcoin kan de wereldreservemunt worden”, aldus Amerikaans senator Rand Paul

Bitcoin kan de wereldreservemunt worden als meer mensen hun vertrouwen verliezen in de overheid,” aldus senator Rand Paul, die overigens bitcoindonaties accepteerde tijdens zijn campagne in 2016.

De Republikeinse senator is door Axios geïnterviewd over zijn visie op de toekomst van bitcoin en fiatgeld in de Verenigde Staten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Interessant aan Rand Paul is dat hij publiekelijk nooit een andere cryptocurrency dan bitcoin heeft geprezen. Wat erop lijkt te wijzen dat we te maken hebben met een onvervalste bitcoinmaximalist die hoog in de Amerikaanse politieke boom zit.

‘Overheidsgeld is zo onbetrouwbaar’

“Overheidsgeld is zo onbetrouwbaar […] het zijn ook fiatmunten. Ze zijn door helemaal niets gedekt,” aldus Rand Paul over onder meer de Amerikaanse dollar.

Interessant is om dat naast bitcoin te plaatsen, wat in essentie wordt gedekt door de regels die door het decentrale netwerk bewaakt worden.

Het maximum van 21 miljoen bitcoin wordt gedekt door alle gebruikers die er baat bij hebben dat er niet ineens meer bitcoin bijgemaakt worden. Iedereen kan de software downloaden en er zijn eigen regels op nahouden. Precies dat maakt bitcoin zo sterk ten opzichte van fiatgeld.

Volgens Paul verliezen mensen steeds meer het vertrouwen in de capaciteiten van de overheid om hun problemen op te lossen. Bitcoin gaat daar volgens hem van profiteren en zal met de tijd alleen maar meer omarmd worden.

Bitcoin als de wereldreservemunt

De groeiende adoptie van bitcoin en het afbrokkelen van het vertrouwen in de overheid dat tegelijkertijd plaatsvindt, heeft Paul doen nadenken over de mogelijkheden van bitcoin als wereldreservemunt. Een scenario dat hij niet lijkt uit te sluiten.

“Ik ben mezelf gaan afvragen of cryptocurrency’s daadwerkelijk de potentie hebben om de wereldreservemunt te worden omdat meer en meer mensen hun vertrouwen in de overheid verliezen,” aldus Rand Paul.

Hoewel Paul in het interview niet direct sprak over bitcoin, is het meer dan waarschijnlijk dat hij doelt op de grootste cryptocurrency. In het verleden heeft hij immers nooit publiekelijk een andere munt dan bitcoin naar voren geschoven. Dit zou ook zeker niet als een verrassing komen gezien het feit dat bitcoin de enige cryptocurrency is die serieus als geld zou kunnen functioneren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....