Bitcoin keldert onder $31.000, laagste prijs sinds juli 2021

De koers van bitcoin is vanavond tot onder de $32.000-grens gezakt. Te midden van de onrust op de mondiale financiële markten, moet ook bitcoin flink inleveren.

Flinke daling

De prijs van bitcoin bereikt daarmee een dieptepunt sinds juli 2022. Destijds stond de low om en nabij de $29.000. Bitcoin staat (op moment van schrijven) bijna 7% lager ten opzichte van een etmaal geleden. Vergeleken met exact een week geleden is het nog schrijnender: -18%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar de koers in november nog een all-time high van $69.000 noteerde, staat bitcoin momenteel meer dan 50% lager.

Bitcoin keldert onder $31.000, laagste prijs sinds juli 2021

Andersom gezien: ten opzichte van exact twee jaar geleden, is het zo slecht allemaal nog niet. Op 9 mei 2020 tikte de koers net weer de $10.000 aan.

Aandelen, crypto en zelfs een stablecoin

Ook buiten bitcoin om gaat het er vandaag ruig aan toe. De meeste altcoins doen het nóg slechter, de algoritmische stablecoin UST verloor zelfs even haar peg met de dollar en ook in de aandelenmarkt is het een bloedrode dag. De Amerikaanse index SP500 noteert momenteel -2,5%, terwijl de AEX vandaag 2,35% in het rood eindigde.

Onderstaande grafiek laat 'mooi' zien hoe zowel de aandelenmarkt al bitcoin het zwaar hebben:

Tegelijkertijd zorgt de daling ook weer voor een oud fenomeen: een rode dot op de fear-and-greed index. De afgelopen jaren was dit een goede indicator om een low mee te markeren.

Ook de Relative Strength Index-indicator (RSI) op de wekelijkse grafiek daalt langzaam tot niveaus die we lang niet hebben gezien. De vorige keer was maart 2020, tijdens de eerste week van de wereldwijde lockdown.

Tot slot is bitcoin sowieso bezig met een unicum. De koers daalde voor het eerst sinds 2014 met zes op een volgende weken, zónder onderbreking van één groene candle.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs