Bitcoin (BTC) op het punt van doorbraak naar record hoogte, zegt crypto-analist Jason Pizzino

874 totale weergaven

Wat is er nodig voor bitcoin (BTC) om een nieuw record neer te zetten? Crypto-analist en investeerder Jason Pizzino wijst op een kritisch weerstandsniveau dat Bitcoin (BTC) moet overwinnen om mogelijk een rally te beginnen.

Bitcoin koers klaar voor nieuwe all time high?

Pizzino vertelt zijn 333.000 YouTube-abonnees in een nieuwe video dat als Bitcoin met ongeveer 6% stijgt vanaf het huidige niveau, het vlaggenschip van de crypto-activa de voorwaarden zou kunnen scheppen voor een grotere bullish beweging.

“Ik kijk vooral naar de koerssluitingen boven de $58.000 op de korte termijn. Zodra de koers boven dat niveau blijft, neemt de kans op een kleine, vroege opleving toe. Dan kan de koers het hogere level van $61.500 gaan testen. Dat is het volgende belangrijke niveau voor Bitcoin om te testen, te overwinnen en boven te consolideren voor de volgende fase van de bull, die kan leiden tot een nieuwe all time high.”

Dat neemt niet weg dat BTC nog steeds kan corrigeren. Volgens Pizzino kan Bitcoin met ruim 15% dalen vanaf het huidige niveau zonder de bullish analyse te ontkrachten.

“BTC ligt nog steeds boven ongeveer $52.000, $53.000 en het laagste punt in augustus op $49.000 blijft hier intact. We hebben naar eerdere niveaus aan de onderkant gekeken. Als de koers weer gaat dalen, dan zitten we nog steeds in een bullmarkt ook als de prijs naar $45.000 daalt. En vanaf dat punt moeten sluitingen boven $61.500 het proces weer in gang zetten voor een opwaartse beweging.”

Wat zeggen andere analisten over de koers? De Nederlandse analist en handelaar Michaël van de Poppe waarschuwt dat het nog geen feesttijd is. Volgens hem begint het echte feest pas wanneer Bitcoin door de $58.000 breekt en daarboven blijft.

Ook andere analisten stellen de vraag of bitcoin nog lager zakt onder de $50.000, maar volgens Decode is die kans klein. Hij is optimistisch dat we uit de huidige range gaan breken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...