Analist: ‘Bitcoin rally naar $56.000 op komst’

Bitcoin is klaar om een volgende koerssprong naar zelfs $56.000. Dat zegt William Noble, onderzoeksdirecteur bij Emerging Assets Group en voormalig analist bij Goldman Sachs en Morgan Stanley, tegenover CoinDesk. Noble ziet dat aandelenindex Nasdaq een bullflag heeft gebroken en dat is goed nieuws voor btc.

Noble is de analist die de bullrun van eind 2020 correct wist te voorspellen en hij denkt dat 2023 een verrassend goed jaar gaat worden.

Vooralsnog weet bitcoin wel degelijk te verrassen dit jaar met een stijging van bijna 50% in de eerste zeven weken van dit jaar. Met $24.900 is het hoogste punt van de afgelopen zes maanden bereikt. Ook op de rest van de markten is de sentiment positief. Volgens Noble lijken de markten weerbaarder tegen de angst van de Federal Reserve (Fed) en het opschroeven van de beleidsrentes.

Hij ziet op de grafieken dat bitcoin in een belangrijke fase is beland. Noble: ‘Bitcoin breekt uit een lange basisformatie. Er is een gezegde: hoe groter de basis, hoe meer ruimte naar boven’.

Bitcoin kan in zijn ogen dit jaar naar een nieuwe parabolische stijging naar $56.000 gaan. Parabolisch wil zeggen: een plotse beweging naar boven met weinig tussentijdse correcties. Bitcoin heeft deze bewegingen eind 2017 en eind 2020 al eens eerder gemaakt. ‘To the moon’ is dan de veelgebruikte meme onder bitcoiners.

Analist: 'Bitcoin rally naar $56.000 op komst'

De recente minirun van Bitcoin volgt op een langdurige periode van zijwaartse handel, waarbij de bodem van de bearmarkt rond de $15.500 – $18.000 lag.

Technisch gezien wijkt de momentum indicator relative strength index (RSI) bullish af op de weekgrafiek, wat het einde van neerwaartse trend kán markeren. Een bullish divergentie van de RSI doet zich voor wanneer de indicator niet reageert op een bodem, zoals gebeurd in november 2022. Dat is historisch een signaal dat bears aan kracht verliezen en bulls aan kracht winnen.

Bullflag van Nasdaq

Nog meer goed nieuws voor de bulls volgens de analisten is het breken van de bullflag op Nasdaq aandelenindex. Het breken van een bull-vlag is een technisch patroon waardoor een opwaartse trend kán versnellen. De 90-daagse correlatiecoëfficiënt van bitcoin met Nasdaq is gestegen tot 0,75, een relatief sterk verband. Noble licht toe: ‘Op de Nasdaq is er een bullvlag. Er is een gezegde: ‘vlaggen vliegen bij halfstok’, wat betekent dat er nog een grote stijging in aandelen kan komen’.

Analist: 'Bitcoin rally naar $56.000 op komst'

Een bullflag vormt zich wanneer een correctie volgt op een aanvankelijke forse stijging. Een doorbraak kan een hervatting van de bredere opwaartse trend bevestigen.

Nasdaq daalde met 37% in 11 maanden tot oktober 2022. De daling, hoewel ernstig, leek op een correctie in de bredere rally vanaf de bodem van maart 2020.

‘Anders gezegd, er kan een nieuwe bullmarkt in aandelen komen die lijkt op de laatste bullmarkt. 2023 zou een verrassend goed jaar kunnen worden voor zowel crypto als aandelen’, merkt Noble op.

Interessant genoeg laat de Nasdaq-daggrafiek ook een bull flag-uitbraak zien, zoals de populaire analist Declan Fallon opmerkt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...