Bitcoin stoot naar $24.835, Binance verwacht miljoenenboete in VS

De borden op de beurzen kleuren groen. Bitcoin is naar $24.835 geschoten, een dikke plus van 11% over de afgelopen 24 uur. Beleggers weten de cryptomunt te vinden. Het is het hoogste punt van bitcoin sinds medio augustus 2022.

Op de onderstaande grafiek over de afgelopen twee weken is de opleving goed te zien. Op moment van schrijven zit de koers op ~$24.700.

Bitcoin stoot naar $24.835, Binance verwacht miljoenenboete in VS

Volgens Checkmate zijn de nodige bears, handelaren die speculeren op een lagere koers, flink in het mes gelopen. Zij verliezen geld als de koers stijgt en moeten bitcoin bijkopen om hun positie te redden.

Een shorter moet namelijk zijn eerder verkochte bitcoin voor een hogere prijs terugkopen. Zodra de prijs heel snel stijgt, wordt het onderpand van de handelaar te gering. Beurzen sluiten dan automatisch je positie, ook wel liquidatie genoemd. Volgens Coinglass zijn er op de gehele cryptomarkt voor 206 miljoen dollar aan futurescontracten geliquideerd.

Hoe het de komende dagen bitcoin vergaat, is onzeker, want de markt doet wat hij wilt. Matt Cheng ziet dat de 'death cross' getest wordt.

Ook Van de Poppe waarschuwt voor een bulltrap, een val voor de bulls dus.

Binance

De exchange waar je het meest kunt speculeren is zonder meer Binance. Zij vrezen voor een miljoenenboete van de Amerikaanse autoriteiten. Dat vertelt Chief Strategy Officer Patrick Hillmann, een Amerikaan, aan de Wall Street Journal. Hij erkent dat Binance met name in de begindagen niet compliant was aan de wetten die er golden.

Denk aan het - op papier - tegengaan van witwassen via know-your-customer-procedures en het registreren van risicovolle hefboomproducten. Volgens Hillmann werkt de beurs nu nauw samen met het Amerikaanse ministerie van Justitie om de 'hiaten te vullen' en 'herstelmaatregelen door te voeren'.

Binance.com is niet bereikbaar voor Amerikaanse handelaren, zo zegt de strateeg. Het ministerie van Justitie heeft Binance onderzocht vanwege mogelijke schendingen van de Amerikaanse antiwitwaswetgeving. De Commodity Futures Trading Commission heeft onderzocht of Binance cryptocurrency-derivaten aan Amerikaanse klanten aanbood zonder die activiteit correct te registreren bij de CFTC, volgens bronnen tegenover WSJ.

Het is algemeen bekend dat de autoriteiten in Amerika na het FTX-echec de handhaving hebben opgevoerd. Kraken heeft geschikt met de SEC vanwege haar stakingproduct en ook Coinbase ligt onder de loep vanwege deze renteservice.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.