Bitcoin klimt voorzichtig weer omhoog

Bitcoin is erin geslaagd om weer een beetje omhoog te kruipen, maar staat er met de huidige koers van 27.600 dollar nog niet heel florisant voor als je de prijs vergelijkt met die van vorige week. Niet lang geleden stond bitcoin immers nog boven de 30.000 dollar. Maar goed, we kunnen natuurlijk niet in een rechte lijn omhoog, iedere bullmarkt is er eentje met ups en downs.

Nog verder omlaag?

Als we Crypto Tony mogen geloven dan heeft bitcoin nog meer potentie om verder te zakken. Hij verwacht namelijk een koers van 26.600 dollar. "De koers van 26.600 dollar is het target van mijn huidige shortpositie en gezien het weekend kan het nog wel even duren voordat we die koers bereiken", aldus Crypto Tony.

"Dat is het meest logische target vanaf de huidige koers, waar ook een paar biedingen te vinden zijn. Wat dat betreft verwacht ik dan ook een reactie als we richting die koers zakken", zo redeneert de analist verder.

Als bitcoin die koers bereikt, dan zou dat een nieuwe bodem voor deze week betekenen en van april een redelijk negatieve maand maken. Tot nu toe is iedere maand in 2023 nog in het groen geëindigd. Bitcoin heeft nog ongeveer een week om de rode cijfers van april te herstellen en de maand alsnog in het groen te eindigen.

Verkoopdruk op Binance

AplhaBTC legt de nadruk voor zijn analyse op de orderboeken en specifiek die van Binance. "Het lijkt erop dat de spotmarkt op Binance de koers nog steeds omlaag probeert te drukken. Ze nemen een pauze nu de markt op vrijdag gesloten is, maar het lijkt erop dat de 'algos' weer inkicken", aldus de analist met een duidelijk verhaal.

Ondanks de dalingen van bitcoin weigert de Nederlandse analist Michaël van de Poppe een bearish standpunt aan te nemen. Volgens hem is er nog steeds sprake van een bullish trend voor de markt.

"Ik zie het hele bearish perspectief niet", zo schrijft Van de Poppe bij zijn analyse. Het is volgens hem nu wachten op een nieuwe uitbraak boven de 27.800 dollar, waarna bitcoin mogelijk richting de 29.000 dollar kan doorschieten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.