Bitcoin koers ruim 63 dagen boven $10.000, een nieuw record

1211 totale weergaven

Bitcoin heeft opnieuw een record gevestigd. De koers sloot zondag op $10.793 en daarmee stond de koers 63 aaneengesloten dagen boven de $10.000. Dat blijkt uit onderzoek van Messari, zo meldt Coindesk.

Bitcoin koers

De laatste keer dat de koers zo lang boven de psychologische grens van $10.000 stond, was tussen 1 december 2017 en 31 januari 2018. Dat staat bekend als de meest bekende rally van Bitcoin tot dusver.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Coinmarketcap ging de koers heel even door de $20.000 in december, na in twee weken tijd te zijn verdubbeld. Begin 2018 was echter de start van de cryptowinter die tot circa april 2019 heeft geduurd.

Bitcoin koers ruim 63 dagen boven $10.000, een nieuw record

Deze keer ging de mijlpaal met een minder opzienbarende rally gepaard, want de koers bleef in de range $10.000 tot $12.500 hangen.

Volatiliteit

De maand september is niet een beste maand voor Bitcoin met vrij weinig koersschommelingen. Aanvullend onderzoek van Coin Metrics laat zien dat de volatiliteit slechts 41% was deze maand.

Volatiliteit is een berekening van de standaarddeviatie van 30 dagen op jaarbasis. 41% is een relatief lage score is in vergelijking met andere maanden. Bijvoorbeeld tijdens de maand maart was de volatiliteit 200%.

Dat de volatiliteit nu afneemt, kan ermee te maken hebben dat er simpelweg minder Bitcoin op beurzen staat. Dat kan erop duiden dat beleggers minder bereid zijn hun Bitcoin te verkopen en deze vast te houden.

Een andere verklaring is dat er meer ’traditioneel’ geld naar de markt vloeit. Meer kapitaal naar een markt zorgt ervoor dat de schommelingen binnen een markt afnemen.

Ook zou er meer vraag naar Bitcoin zijn vanuit decentrale exchanges om Bitcoin als onderpand te gebruiken voor De-Fi tokens.

Bitcoin koers ruim 63 dagen boven $10.000, een nieuw record

In de bovenstaande grafiek is duidelijk dat de markt afstevent naar hetzelfde niveau als in november 2018. Een goed signaal naar de markt?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...