Bitcoin koers naar $120.000 door dit bullish patroon op de wekelijkse grafiek?

636 totale weergaven
Bitcoin koers naar $120.000 door dit bullish patroon op de wekelijkse grafiek?

Grote investeerders, zoals MicroStrategy, tonen weer veel interesse in Bitcoin. Dit komt mede doordat de nationale schuld van de VS bijna $35 biljoen is, en sommige analisten denken dat dit ervoor zorgt dat grote investeerders Bitcoin aantrekkelijker vinden. Een bekende crypto analist, Mihir, voorspelt dat als de Bitcoin koers uit zijn lange consolidatiefase breekt, de koers kan stijgen naar $120.000.

Voorspelling van Mihir: Bitcoin koers naar $120k

De analist Mihir deelde zijn mening over de huidige prijsbewegingen van Bitcoin via X. Hij wees op een “cup and handle” patroon op de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Als dit patroon compleet is, verwacht hij dat de koers flink kan stijgen.

Het “cup and handle” patroon begint met een ronde bodem, gevolgd door een kleine daling onder een weerstandsniveau. Als Bitcoin dit weerstandsniveau weet te doorbreken en het als ondersteuning bevestigt, kan dit het patroon voltooien. Volgens Mihir kan dit leiden tot een stijging van de Bitcoin koers naar $120.000.

BlackRock en de groeiende interesse van grote investeerders

Sinds BlackRock in juni 2023 een aanvraag deed voor een spot ETF, heeft Bitcoin meer interesse gekregen in traditionele financiële kringen. Door zorgen over een mogelijke recessie en een verzwakte dollar, waarschuwde BlackRock voor de oplopende Amerikaanse schuld. Het bedrijf denkt dat deze financiële druk ervoor kan zorgen dat grote investeerders zich tot Bitcoin wenden.

Ondanks dat Bitcoin de afgelopen zes maanden stabiel is gebleven, waren de spot ETF instromen laag. Toch was er in juli een flinke instroom van $886 miljoen, de hoogste in twee maanden. Volgens gegevens van SoSo Value zijn de totale netto instromen in spot Bitcoin ETF’s sinds de lancering op 10 januari opgelopen tot $17,69 miljard.

Grote Bitcoin bezitters blijven accumuleren

On-chain data van Santiment toont aan dat wallets met tussen de 100 en 1.000 en 10.000 tot 100.000 BTC Bitcoin blijven opkopen.

In het verleden kochten deze investeerders Bitcoin voordat de koers sterk steeg en verkochten ze dicht bij de piek. Dat deze whales nu weer Bitcoin kopen, duidt op positieve verwachtingen.

Historische gegevens laten ook zien dat het vierde kwartaal meestal gunstig is voor Bitcoin, met een gemiddeld rendement van 98%. Dit versterkt de voorspellingen dat de koers kan stijgen naar $120.000.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...