Bitcoin koers 8% van all-time high verwijderd

1883 totale weergaven

De bitcoin koers schoot vorige week met 12% omhoog en handelt momenteel op 67.300 dollar. Daarmee zijn we nog een kleine 8% verwijderd van de all-time high van 73.800 dollar die op 14 maart op de borden stond.

Dromen over all-time highs

Daarmee mogen we stiekem weer dromen van nieuwe all-time highs, al moeten we niet vergeten dat bitcoin de afgelopen maanden al meerdere pogingen waagde om dat koersrecord te verbreken.

Hoe bitcoin zich de komende periode zal gedragen, hangt volgens de analisten af van een aantal factoren; namelijk de institutionel vraag, de ontwikkeling van de verkoopdruk, geopolitieke ontwikkelingen en de inflatie in de Verenigde Staten.

Op de hogere tijdsframes begint het plaatje echter weer langzaam optimistisch te worden voor bitcoin. Na het bereiken van de lokale bodem op 53.500 dollar is de enorme mate van speculatie redelijk uit de markt gespoeld en hebben we een zogenaamde “reset” gehad.

Dat maakt in theorie de weg vrij voor een nieuwe poging om de all-time high van 14 maart te doorbreken, maar om dat voor elkaar te krijgen moet bitcoin dus nog wel even met een stevige 8% stijgen vanaf hier.

Bullish voor de bulls

De populaire analist en handelaar Skew is in ieder geval optimistisch over het koersverloop van bitcoin. “Het ziet er heel goed uit voor de bulls tot nu toe”, zo vat hij zijn laatste marktupdate op Twitter samen.

De laatste weeksluiting van bitcoin is volgens Skew heel belangrijk geweest voor de digitale munt. Nu moet volgens de analist in ieder geval de koers van 65.000 dollar zichzelf handhaven als steun op de hogere tijdsframes (dagelijkse- en weekgrafiek).

Ook de Nederlandse analist Daan Crypto Trades is op dit moment bullish over de markt. “We zitten nog steeds in de grotere range, maar als we die breken, dan kijk ik naar de groene boxen in de bovenkant van de grafiek.”

Daarin zien we onder andere een koers van ruim 100.000 dollar voor bitcoin. Dat zou het jaar 2024 een sensationeel vervolg geven en het vertrouwen in de markt weer helemaal terugbrengen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....