Analisten: “Bitcoin koers kan $80K raken vlak voor Amerikaanse verkiezingen”

392 totale weergaven
Bitcoin koers kan $80K raken vlak voor Amerikaanse verkiezingen |

Nu de Amerikaanse verkiezingen dichterbij komen, verwachten traders van Bitcoin opties grote bewegingen in de markt. De verwachte schommelingen in de koers is met bijna 50% gestegen. Met nog twee weken te gaan, speculeren veel analisten dat de Bitcoin koers tegen het einde van november $80.000 kan bereiken.

Gaat de Bitcoin koers stijgen tijdens verkiezingen?

De onvoorspelbaarheid rond de verkiezingen zorgt ervoor dat de markt flinke prijsbewegingen verwacht. Forward Implied Volatility (FWD IV), dat aangeeft hoe de markt kijkt naar toekomstige schommelingen, bereikte bijna 71% tegen 8 november.

Dit betekent dat er zowel grote stijgingen als dalingen in de Bitcoin koers kunnen optreden, omdat institutionele beleggers hun posities willen beschermen tegen risico’s.

Source: SignalPlus

Na de verkiezingen en de rentebeslissing van de Federal Reserve op 8 november, wordt verwacht dat de volatiliteit zal afnemen.

Bullish sentiment blijft sterk voor Bitcoin

Volgens crypto-handelsbedrijf QCP Capital verwachten handelaren een piek in de kortetermijnvolatiliteit rond de verkiezingsdag, met meer vraag naar call-opties (bullish verwachtingen) dan put-opties (bearish verwachtingen). Hoewel de Bitcoin koers momenteel ongeveer 8% onder zijn hoogste punt ooit ligt, blijven handelaren geloven in een verdere stijging.

Gegevens van Deribit, een groot platform voor cryptoderivaten, ondersteunen dit beeld. Voor opties die aflopen eind november domineren de call-opties, wat aangeeft dat veel beleggers speculeren op een stijging van de Bitcoin koers. Handelaren schatten zelfs de kans dat Bitcoin $80.000 bereikt op 20%.

Source: Deribit

Bitcoin koers verwachting van experts

André Dragosch, hoofd van Europees onderzoek bij Bitwise, stelt dat deze posities wijzen op een verwachte stijging. “Dit toont aan dat handelaren zich voorbereiden op een bullish resultaat,” zegt hij, verwijzend naar de algemene verwachting dat de Bitcoin koers flink kan stijgen.

De populariteit van Donald Trump in de peilingen, waar hij een flinke voorsprong heeft op Kamala Harris, draagt ook bij aan dit optimisme. Trump staat bekend als een pro-crypto kandidaat, en zijn mogelijke overwinning zou de Bitcoin koers verder kunnen aanwakkeren.

Als de Bitcoin koers door de $70.000 grens breekt en $80.000 bereikt, kan dit een zogenaamde short squeeze veroorzaken. Dit houdt in dat beleggers die speculeren op een daling van de koers, hun verliezen moeten beperken door te kopen, wat de prijs verder kan opdrijven. Er staat bijna $7 miljard aan shortposities op het spel.

Lees meer over:
bitcoin koersbtc koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...