Bitcoin koers blaast door $58.000, dit gebeurt er on-chain

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. 'Minste correctie van 2021'

Met het wegblazen van het $58.000 level op maandagavond lijkt de correctie van afgelopen week weer een beetje verder weg.

Glassnode heeft op basis van on-chaindata de correctie weten te relativeren.

Ze hebben de dalingen die na de eerder bereikte all-time highs zijn voorgevallen. Vorige week corrigeerde de koers 21,8% ten opzichte van de all-time high van woensdag van 10 november (daling van ~$69.000 naar ~$53.000).

Maar de prijs is vijf keer eerder dit jaar scherper gedipt. Voor de pas ingestapte belegger wellicht een welkome relativering, voor de doorgewinterde hodler een rimpeling in een lange oceaantocht.

2. 'Hodlers zorgen voor prijsvloer'

Dat is mede te verklaren doordat deze lange termijn investeerders vasthouden aan hun munten ondanks deze correcties.

Dat concludeert analist TXMC op basis van de Illiquide voorraad, de onbeschikbaarheid van bitcoin blijft toenemen doordat actoren op het netwerken accumuleren bij koersdips.

3. 'Miners hebben neutrale positie'

Ook miners houden voorlopig hun hand op hun wallet, ziet analist Jan Wuestenfeld, want hun reserves gaan zijwaarts met weinig tot geen schommelingen.

Dat betekent dat miners wachten op hogere prijzen, maar wil niet zeggen dat ze nooit verkopen. Want ze proberen ook te timen wanneer de prijs flink stijgt om dan wat winst te nemen, aldus Wuestenfeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...