Week in Bitcoin: “Bitcoin koers stijgt 2400% door kunstmatige intelligentie”

563 totale weergaven

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

SEC start beoordeling Bitcoin ETF van BlackRock: Een stap vooruit

De Verenigde Staten Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een belangrijke stap gezet op het gebied van cryptocurrency-regulatie. De financiële toezichthouder heeft de aanvraag van BlackRock voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) geaccepteerd.

Eerste bitcoin ETF van Europa deze maand op Euronext Amsterdam

De eerste bitcoin ETF van Europa wordt later deze maand gelanceerd. Het product wordt genoteerd als BCOIN op de Amsterdamse beurs.

De aanbieder van de bitcoin exchange traded fund is Jacobi Asset Management, die het product heeft uitgesteld naar aanleiding van de ineenstorting van Terra Luna en FTX vorig jaar. Het bedrijf zegt in een verklaring dat ze nu op schema liggen om later in juli te lanceren, omdat "de vraag is veranderd".

"30.000 miljard dollar via BlackRock ETF naar bitcoin"

Eric Balchunas, de specialist op het gebied van ETFs bij Bloomberg, denkt dat de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF een vloedgolf van 30 biljoen dollar aan kapitaal richting de digitale munt kan sturen. Daar moeten we meteen de kanttekening bij plaatsen dat dit het totale kapitaal van de institutionele partijen (BlackRock en co) is die een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF indienden.

Gerucht: 9.800 Silk Road bitcoin verzonden

Er is een opmerkelijke beweging gedetecteerd binnen de bitcoin fondsen geassocieerd met de beruchte Silk Road marktplaats. Onbevestigde transacties duiden op een overdracht van bijna 9.800 Bitcoin. Deze omvangrijke transactie, de grootste in maanden, heeft tot veel speculatie geleid binnen de cryptogemeenschap.

Amerikaanse inflatiecijfers: CPI is 3% in juni

De meest recente economische data uit de Verenigde Staten toont gemengde inflatietrends. Volgens de nieuwste cijfers is de Consumentenprijsindex (CPI), een belangrijke indicator van inflatie, op jaarbasis met 3,0% gestegen in juni. Dit is een significante daling ten opzichte van de voorgaande maanden - 4,0% in mei, 4,9% in april, 5,0% in maart, en een piek van 6,0% in februari.

Miljardair Chamath Palihapitiya waarschuwt Amerika voor een enorme schuldenmuur in de opkomende kredietcrisis

De Amerikaanse miljardair en durfinvesteerder Chamath Palihapitiya kraakt harde noten over zijn thuisland. Volgens hem gaat de dreigende kredietcrisis een gat van biljoenen dollars slaan in de zakken van het Amerikaanse bedrijfsleven.

Vorige maand waarschuwde Palihapitiya dat veel van Amerika's grootste bedrijven tegen een enorme schuldenmuur aanlopen en de rekeningen moeten in januari 2024 zijn afgelost.

Braziliaanse CBDC kan geld en accounts bevriezen, volgens ontwikkelaar die broncode bekijkt

Een blockchain-ontwikkelaar is in de broncode van de Braziliaanse Centrale Bank Digital Currency (CBDC) gedoken. Hij komt er achter dat hiermee geld en accounts bevroren kunnen worden.

Op 6 juli kwam de broncode van het digitale Braziliaanse real pilot online te staan op GitHub. De Braziliaanse centrale bank plaatste vier kernpunten over de testfase en sindsdien is er een discussie op gang gekomen.

JPMorgan: volgende bitcoin halving is stresstest voor miners

De volgende bitcoin halving kan volgens analisten van de grote Amerikaanse zakenbank JPMorgan weleens een stresstest blijken voor de miners. Hierbij zullen miners met lagere energiekosten uiteraard beter uit de bus komen na de halving dan partijen met relatief hoge stroomkosten, zo trappen de analisten van JPMorgan een betrekkelijk openstaande deur in.

Alex Mashinsky van Celsius mag voor $40 miljoen op borgtocht

Alex Mashinsky, de oprichter en voormalig CEO van Celsius, pleit onschuldig te zijn. Daarbovenop betaalt hij ook nog eens voor een borgtocht van $40 miljoen. De oud-CEO is opgepakt nadat zowel de SEC, de CFTC en de FTC tezamen aanklachten indienden tegen de oprichter van de failliete cryptobank.

Bitcoin koers valt naar beneden richting bekende grens

De bitcoin koers schoot eerder deze week richting de grens van $32.000 op grote cryptobeurzen. Op het moment van schrijven is de daling van de afgelopen week echter weer te niet gedaan.

Op het moment van schrijven van dit artikel is de prijs van bitcoin $30.000. Het aantal "Sats per Dollar" (waarbij 'Sats' staat voor Satoshis, de kleinste eenheid van Bitcoin) is 3.333. De "Market Capitalization" (marktwaarde) van Bitcoin is momenteel $582.9 miljard.

Investeerder zegt tegen potentiële bitcoin kopers: "Kom van nul af"

Analist en investeerder Luke Broyles poneert in een Twitterdraad een aantal vergezichten. Als 's werelds enige schaarste bezit kan het in potentie "alle welvaartswinsten opslokken" en van zij die géén exposure hebben aan bitcoin. In de ogen van bull Luke Broyles kan bitcoin zelfs "de basisvaluta van de samenleving" worden.

PlanB is gigantisch bullish over bitcoin

De Nederlandse analist PlanB deelt met zijn ruim 1,8 miljoen volgers op Twitter dat hij extreem bullish is over het toekomstige koersverloop van bitcoin. In een nieuwe grafiek toont de Nederlandse analist de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin in combinatie met de Market Value / Realized Value (MVRV).

"Bitcoin koers stijgt 2400% door kunstmatige intelligentie"

De bitcoin prijs kan de komende tien jaar flink stijgen door kunstmatige intelligentie (AI). Dat stelt BitMEX-oprichter Arthur Hayes in een nieuwe blogpost, die zelfs een stijging van 2400% voorspelt voor het komende decennium.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...