Slechtste kwartaal in 11 jaar tijd voor bitcoin koers

Slechtste kwartaal in 11 jaar tijd voor bitcoin koers

Bitcoin heeft het slechtste kwartaal in 11 jaar tijd achter de rug met een koers die maar geen bodem lijkt te vinden en daarbij een daling van de activiteit op de blockchain. Op 30 juni sloten we het kwartaal af met een koers van 19.884 dollar, terwijl we begonnen op 45.000 dollar. Daarmee schrijven we voor het tweede kwartaal van 2022 een verlies van 56,2 procent op.

Hardste val sinds 2011

Het tweede kwartaal van 2022 markeert daarmee de hardste val sinds het derde kwartaal van 2011. Destijds viel de bitcoin koers van 15,40 dollar naar 5,03 dollar voor een verlies van 67 procent. Ook de bearmarkten van 2014 en 2018 zijn niets bij de huidige verliezen.

In 2014 schreven we in het slechtste kwartaal een verlies van 39,7 procent op en in 2018 een verlies van 49,7 procent. Het afgelopen kwartaal kenmerkte zich door rode kandelaren op de weekgrafiek, waarbij we in totaal acht achtereenvolgende rode kandelaren moesten slikken.

De maand juni van dit jaar is ook geen feestmaand geworden voor bitcoin met een verlies van 37 procent. Het zwaarste maandverlies sinds september 2011, toen de koers in één maand tijd 38,5 procent verloor.

Activiteit op blockchain neemt af

Er zijn ook tekenen dat investeerders ervoor kiezen droog poeder te bewaren of simpelweg geen buskruit meer over hebben. De activiteit op de blockchain is namelijk hard gedaald. In de afgelopen 9 dagen is de activiteit zelfs met 58,5 procent gedaald volgens een analyse van Arcane Research.

Niet alleen met bitcoin gaat het momenteel slecht. Ook de traditionele financiële markten voelen de pijn van de onzekerheid die momenteel op macro-niveau heerst. De S&P 500 noteerde in de eerste zes maanden van 2022 namelijk een min van 20,6 procent.

Daarmee heeft de Amerikaanse beurs de slechtste start van het jaar sinds 1962 achter de rug. Het zijn cijfers die illustreren hoe slecht de economie er momenteel voorstaat en dat dit niet alleen maar met bitcoin te maken heeft.

Ook het aantal rijken in bitcoin is sterk afgenomen, logischerwijs.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties