Bitcoin koers corrigeert naar laagste niveau in 6 weken tijd

1262 totale weergaven

Ondanks al het goede nieuws rondom bitcoin lukt het de bulls maar niet om de koers weer boven de range van 30.000 tot 31.000 dollar te krijgen. Sterker nog, in de nacht van maandag op dinsdag is de bitcoin koers naar het laagste niveau in zes weken tijd gevallen en dat resulteerde in 100 miljoen dollar aan liquidaties.

Het gros van die liquidaties (85 procent) waren uiteraard long-posities.

Wat is er aan de hand met bitcoin?

Het lijkt erop dat de macro-economische realiteit nu op de koers begint te drukken. Gedurende het hele jaar 2023 leek het alsof bitcoin helemaal geen last had van de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve, maar inmiddels begint de motor te sputteren.

Op zich is dat niet vreemd, als je bedenkt dat de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) de rente optilde naar het hoogste niveau in 22 jaar tijd.

Nu is het voor bitcoin te hopen dat de Amerikaanse economie niet in een recessie terechtkomt, want dat zou de druk op de koers nog verder kunnen verhogen.

Een recessie zorgt er gemiddeld genomen voor dat mensen hun risico-assets moeten verkopen om het hoofd boven water te houden. Bitcoin hoort vooralsnog ook in het mandje van risico-assets en dat zou dus weinig goed nieuws voor de digitale munt betekenen.

Er is ook hoop voor bitcoin

Maar er zijn niet alleen maar negatieve dingen te vermelden over de bitcoin koers. We zijn wellicht wat gedaald vanaf de hoogtepunten van 2023 en de bulls hebben op dit moment moeite om de bears onder controle te houden, maar vergeet niet dat de Spot Bitcoin ETF van BlackRock in de pijpleiding zit.

Als BlackRock goedkeuring krijgt van de Securities and Exchange Commission om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen, dan kan het plotseling heel snel gaan met de bitcoin koers.

Wat dat betreft is het te hopen dat BlackRock snel goedkeuring krijgt. Het zou helemaal fantastisch zijn als dat ongeveer gelijk zou vallen met de volgende halving voor bitcoin, die voor april 2024 op de planning staat.

Die twee gebeurtenissen samen hebben de potentie om een nieuwe bullmarkt te starten die bitcoin naar het hoogste niveau tilt binnen de financiële wereld. Maar voor nu is dat allemaal speculatie, want de koers staat met zijn huidige 28.929 dollar nog ver onder de all-time high van 69.000 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....