Focus op bitcoin koers van $31.000 ondanks optiedeadline van $2 miljard

Handelaren lijken zich te focussen op een bitcoin koers van 31.000 dollar, ondanks het feit dat er vandaag voor 2 miljard dollar aan optiecontracten verlopen. We zijn bij het einde van de maand aangekomen en dat betekent dat er vandaag een gigantische bak optiecontracten aan hun einde komen. Het verlopen van die opties kan mogelijk de koers van 29.500 dollar bevestigen als steunpunt in de grafiek.

Volatiliteit door opties

Als we terugkijken op de afgelopen maanden, dan lijkt het verlopen van de optiedeadline op 30 juni weinig volatiliteit te hebben veroorzaakt. Een mogelijke verklaring daarvoor is dat bitcoin tussen 15 en 23 juni al een koersexplosie van 22,2 procent doormaakte.

Focus op bitcoin koers van $31.000 ondanks optiedeadline van $2 miljard
Koersbewegingen bitcoin tijdens optiedeadlines. Bron: Tradingview

De optiedeadline van mei veroorzaakte daarentegen juist weer een rally van 9 procent voor de bitcoin koers, die opsteeg van 26.100 naar 28.450 dollar in de periode van 25 tot 29 mei.

In april had het verlopen van de optiecontracten juist weer een negatieve impact op de bitcoin koers en zorgde deze voor een correctie van 7 procent.

Ook laat de data duidelijk zien dat de impact van het verlopen van de opties een paar dagen op zich laat wachten, maar dat het uiteindelijk behoorlijk relevant is voor het bepalen van de volgende trend voor de bitcoin koers.

Bulls optimistisch over bitcoin koers

De open interesse voor de optiedeadline van 28 juli ligt op 2 miljoen dollar. Maar het daadwerkelijke getal zal waarschijnlijk een stuk lager uitvallen, omdat veel bullish handelaren hadden ingezet op koersen van 31.000 dollar of hoger.

Focus op bitcoin koers van $31.000 ondanks optiedeadline van $2 miljard
Open interesse bitcoin opties. Bron Deribit

Dit excessieve optimisme onder de bitcoin bulls komt vanuit de periode van 13 tot en met 24 juli, waarin bitcoin boven de weerstand handelde.

Ook de put-call verhouding toont dat het gros van de markt bullish was over bitcoin. Een call-optie is namelijk een optie die inzet op koersstijgingen en daar waren er ongeveer tweemaal zoveel van als put-opties.

Het gros van de markt lijkt zich dus op een koers van 31.000 dollar te focussen en zal wat dat betreft teleurgesteld zijn over het koersverloop van de afgelopen paar dagen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....