Bitcoin koers crasht: Dit is de reden waarom $65.000 niet wordt doorbroken

12269 totale weergaven
bitcoin koers crasht

De Bitcoin koers daalde de afgelopen week fors en werd zelfs het steunniveau van $65.000 getest. Momenteel handelt Bitcoin iets hoger, rond de $65.000. Dit kwam onder andere door het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente niet te verlagen in de eerste helft van 2024. On-chain data laat zien hoe BTC toch boven $65.000 bleef, ondanks dat er een grote uitstroom uit Bitcoin ETFs was.

Daling van 7% voor Bitcoin koers na rente-pauze

De cryptomarkt bleef in een consolidatiefase. Bulls konden niet profiteren van de positieve start van juni 2024 door veranderingen in de Amerikaanse economie. Ondanks dat de inflatie vertraagde, hield de Amerikaanse Federal Reserve de rente hoog na de vergadering op 12 juni. Zoals verwacht, reageerden risicovolle markten, waaronder de crypto markt, negatief op dit besluit.

Na het nieuws over het Fed-besluit op 12 juni daalde de Bitcoin koers snel richting $66.000. Dit is een daling van bijna 8% in een week tijd. Toch wisten bitcoin-bulls een daling onder de $65.000 te voorkomen, ondanks het negatieve korte termijn sentiment.

Lange termijn beleggers holden Bitcoin

Na een week van grote marktvolatiliteit lijkt de activiteit van Bitcoin bears af te koelen. Dit kan binnenkort zorgen voor een lichte prijsstijging van BTC.

Santiment’s Age Consumed-grafiek toont de verkoopdruk onder lange termijn beleggers. De recente piek in BTC Age Consumed was 91% lager dan vorige maand. Dit betekent dat de meeste lange termijn Bitcoin beleggers nu niet willen verkopen.

BTC Age Consumed Santiment

Bitcoin koers voorspelling: $65.600 als steun

De on-chain data-analyse voorspelt dat de Bitcoin koers boven $65.000 blijft ondanks het negatieve marktsentiment. De IOMAP-data van IntoTheBlock bevestigt dit.

tradingview bitcoin koers

Er zijn 1 miljoen adressen die 573.740 BTC hebben gekocht tegen een gemiddelde prijs van $65.591. Als de BTC koersin de buurt van $65.600 komt, kunnen deze holders kopen om verlies te vermijden, wat een prijsstijging kan veroorzaken.

Bij een prijsstijging zullen Bitcoin bulls een sterke weerstand bij $69.000 tegenkomen. Zonder grote veranderingen zal de koers van BTC waarschijnlijk tussen $66.000 en $70.000 blijven.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd