Bitcoin koers daalt 4%, populaire altcoins in de rode cijfers – waarom zakt crypto vandaag?

208 totale weergaven
btc

De Bitcoin koers heeft dinsdagochtend opnieuw een daling door moeten maken, ondanks dat de inflatiecijfers die gisteren bekend gemaakt werden juist positief leken. Het is niet alleen Bitcoin die vandaag daalde, ook de meeste andere altcoins bevinden zich in het rood. Waarom zakt crypto vandaag?

Bitcoin daalt en is over de afgelopen 24 uur al met bijna 4% afgenomen. Hiermee bevindt de huidige koers waarde zich rond de $ 58.531. Het totale verlies over de afgelopen maand is door deze daling toegenomen naar 7,3%.

BTC
Bitcoin koers grafiek (24 uur) – bron: CoinMarketCap

Het meest verrassende aan deze daling is dat er gisteren juist positief nieuws naar buiten leek te komen met de Amerikaanse inflatiecijfers.

Inflatie Amerika daalt voor het eerst sinds 2021 tot onder 3%

Nieuwe data van het Bureau of Labor Statistics maakte duidelijk dat de inflatie in Amerika voor het eerst sinds 2021 onder de 3% is gedaald. Dit is normaal gesproken goed nieuws voor de crypto markt, aangezien een dalende inflatie normaal gesproken ook betekent dat de Federal Reserve de rentetarieven kan verlagen.

cpi
Inflatiecijfers Amerika – bron: Bureau of Labor Statistics

Omdat traditionele investeringen minder aantrekkelijk worden bij een lagere rente zijn het juist de meer risicovolle investeringen zoals crypto die weten te profiteren. Het is dan ook redelijk onverwachts dat Bitcoin en de rest van de markt vandaag juist zo slecht zijn begonnen.

Deze negatieve reactie op vrij positief nieuws kan het gevolg zijn van het recente beleid van de Federal Reserve. De Federal Reserve heeft er namelijk al meerdere keren voor gekozen om de rentetarieven niet te verlagen, ondanks dat dit wel werd verwacht binnen de crypto community.

Dalende inflatie leidt hoogstwaarschijnlijk tot renteverlaging

Het lijkt er nu op dat crypto investeerders de aanpak van de Federal Reserve afwachten voordat ze optimistisch durven te raken over de toekomst van de crypto markt.

Ondanks deze daling is er echter nog altijd een grote kans dat de crypto markt binnenkort een stijging doormaakt als de Federal Reserve er dit keer wel voor kiest om de rentetarieven te gaan verlagen. Dit heeft vrijwel altijd een positief effect gehad op de crypto markt en er is geen reden waarom dit nu niet weer het geval zou zijn.

Op het moment dat deze rente verlaagd wordt zullen het echter niet alleen Bitcoin en andere populaire altcoins zijn die weten te profiteren. Juist kleine crypto’s met een lage market cap weten vaak het meest te profiteren van dit soort ontwikkelingen.

Om deze reden bespreken we hieronder een tweetal veelbelovende cryptocurrencies die optimaal kunnen profiteren van een mogelijke renteverlaging.

Pepe Unchained (PEPU) – nieuw Pepe alternatief creëert eigen Layer 2 blockchain

Steeds meer meme coins die zich bevinden op Layer 1 blockchains zoals Ethereum hebben tegenwoordig te maken met trage transactiesnelheden en hoge transactiekosten. Dit maakt het moeilijk voor traders om actief in deze meme coins te handelen, iets wat ook tot moeilijkheden heeft geleid voor Pepe coin (PEPE). Er is nu echter een nieuwe Pepe alternatief op de markt verschenen die deze problemen oplost en daarmee de losgebroken versie van Pepe wordt genoemd: Pepe Unchained.

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat zijn eigen Layer 2 blockchain naar de markt brengt. Dit alternatief gaat de bekende gebreken van Layer 1 blockchains oplossen door snelle transacties aan te bieden tegen lage kosten. Dit nieuwe ecosysteem vormt dan ook meteen een uitstekende launchpad voor nieuwe meme coins.

De snelle transacties zijn echter niet het enige voordeel wat het project zijn gebruikers belooft. Gebruikers kunnen namelijk ook profiteren van extra hoge staking beloningen. Dit betekent dat, ondanks dat er al meer dan 700 miljoen PEPU-tokens zijn vastgezet, er nu nog altijd een APY is te verdienen van meer dan 220%. Het is tegelijkertijd ook een teken dat gebruikers geloven in de toekomst van dit project en dat ze willen helpen om de koers stabiel te houden door tokens vast te zetten.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $ 8,8 miljoen op weten te halen en komt hierdoor dicht in de buurt van zijn volgende doel van $ 9 miljoen. Op het moment dat dit doel is behaald zal ook de huidige prijs van $ 0,0090901 per PEPU-token verder gaan stijgen. Investeerders zullen zich dus moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijs. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

 

Crypto All-Stars (STARS) – nieuw meme coin project lanceert innovatieve MemeVault

Crypto All-Stars is een nieuwe meme coin project dat onlangs in staat was om een unieke MemeVault te lanceren. Het vormt daarmee de eerste MemeVault ter wereld en het is daarmee een innovatief platform dat gebruikers de grootste meme coins laat staken in ruil voor hoge STARS beloningen. Hiermee brengt het alle grote meme coins samen onder een dak en weet het zich te onderscheiden van andere nieuwe meme coin projecten.

Crypto All-Stars brengt alle meme coins dus samen in een plek en creëert daarmee een platform waar gebruikers hun favoriete crypto’s kunnen staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Daarnaast zijn gebruikers ook in staat om de native STARS token te staken. Gebruikers die dit doen zullen beloningen ontvangen die 3x zo hoog zijn.

Gebruikers die instappen tijdens de presale van dit project kunnen ook meteen profiteren van deze hoge staking beloningen, aangezien ze na de aankoop van hun STARS tokens deze meteen kunnen vastzetten. Daarmee ontvangen vroege investeerders dus een extra voordeel.

20% van de totale token voorraad is apart gezet voor de presale, dat betekent dat er 8,4 miljard tokens beschikbaar zijn. Deze presale is slechts enkele dagen geleden live gegaan, maar heeft toch al meer dan $ 400.000 aan vroege investeringen op weten te halen. Dit betekent ook dat de presale dicht in de buurt komt van zijn doel bij $ 596.000. Op het moment dat dit gebeurt, zal ook de huidige prijs van $ 0,0013855 per STARS token verder gaan stijgen.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
bitcoin daaltbitcoin koers

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...