Bitcoin koers daalt naar $34.700 na escalatie in Oekraïne

Rusland is Oekraïne binnengevallen. De bitcoin (BTC) koers daalt als gevolg van dit nieuws flink. De huidige prijs staat op $34.700. Dat is ruim 20% lager dan een week geleden.

Er heerst grote onzekerheid in de wereld nu Rusland en Oekraïne op voet van oorlog staan. Volgens nu.nl noemt president Vladimir Poetin het een 'special militaire operatie'. Maar je kunt het gerust een oorlog noemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en de rest van de wereld reageren heftig op de nieuwste ontwikkelingen. Op deze website houden we het graag bij bitcoin, dus laten we ons daar op focussen. Iedereen die hier op wat voor manier (direct) bij betrokken is, zal andere prioriteiten hebben de komende tijd.

Perspectief

Bitcoin is een volatiele asset, zoveel is wel duidelijk. Soms is het handig om te kijken naar het verleden. De koers maakt vaak rare sprongen. Hieronder vind je een lijstje met de prijzen van bitcoin de afgelopen jaren op 24 februari.

  • 2022 - $34.900
  • 2021 - $48.901
  • 2020 - $9.973
  • 2019 - $4.145
  • 2018 - $10.149
  • 2017 - $1.178
  • 2016 - $420
  • 2015 - $238
  • 2014 - $605
  • 2013 - $30
  • 2012 - $5

De munt kwam na de financiële crisis in 2008 tot leven. Dit is de eerst keer dat het protocol volop draait en dat er grootschalige onrust is/dreigt. Dat begon in 2020 al toen de koers net als de rest van de wereld negatief reageerde op de ontwikkelingen rondom corona. Op het dieptepunt stond Bitcoin om en nabij de $3.700, dat was in maart 2020.

Inmiddels staat de koers veel hoger, maar het sentiment lijkt vandaag hetzelfde: niet bepaald positief.

Bitcoin en financiële markten

Je kunt de bitcoinmarkt tegenwoordig niet meer los zien van de wereldwijde financiële markten. Bitcoin is onderdeel van verschillende portfolio's en lijkt steeds meer verbonden met marktsentiment in de rest van de wereld. Dat betekent niet dat de koers van BTC per se bepaalde aandelenindexen volgt of daar áltijd op reageert.

Bitcoin is echter in veel portfolio's nog altijd een 'risk-on' investering. Beleggingen in die categorie worden vaak als eerst verkocht. De gemiddelde bitcoiner verkoopt misschien niet zo snel, maar er zijn ook veel mensen die nog (lang) niet overtuigd zijn van bitcoin.

Nikos Chrysoloras, journalist bij Bloomberg, ziet wel de prijzen van bijvoorbeeld olie flink stijgen door de onrust. Aandelenmarkten staan goed in het rood. De bitcoin koers is niet het enige dat vandaag een diepe duik maakt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!