Bitcoin koers boven $39.000, aantal bitcoin in handen whales op hoogtepunt

De bitcoin koers is naar $37.701 gedaald de afgelopen 24 uur, maar is weer hersteld boven de $39.000. Wat zeggen de analisten?

De pseudonieme analist Material Indicators somt in het onderstaande draadje een groot aantal factoren op. Macro-ontwikkelingen zoals de voortdurende oorlog tussen Rusland en Oekraïne duwen de aandelenkoersen naar beneden. Gezien de hoge correlatie met aandelen momenteel heeft bitcoin daar ook last van.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij ziet dat bitcoin in een een belangrijke consolidatiezone zit tussen $36.500 en $40.500 en hij noemt $38.000 als een cruciaal supportlevel op de korte termijn.

Kijken we on-chain aan de vraagzijde, dan vragen whales, entiteiten met 1.000 btc of meer, nog steeds naar bitcoin, ziet Will Clemente. Het aantal bitcoin dat opgeslagen ligt in whale wallets, zit op het hoogste punt sinds september 2021.

Ook de analisten van Whalemap zien $36.841 als de absolute onderkant van het supportblok op de korte termijn. Breekt dat level, dan is de weg vrij naar $34.000.

De Amerikaanse Belg Tuur Demeester ziet het houden van $35.000 als 'enorm bullish' voor de munt. Echter, gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld, is een verder verval misschien wel onvermijdelijk en duurt het weer drie tot zes maanden voordat bitcoin weer terug naar de huidige levels is.

Meer vraag van landen?

Positief adoptienieuws kan het verhaal van bitcoin echter wel helpen. Deze week is bevestigd dat Centraal Afrikaanse Republiek bitcoin als wettig betaalmiddel gaat omarmen.

Dat betekent dat de inwoners naar dit land ook gaan vragen naar bitcoin als betaal - en spaarmiddel. Het is na El Salvador het tweede land die de bitcoin standaard op monetair niveau wil gaan implementeren.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...