‘De geest is uit de fles,’ zegt miljardair Rubenstein over crypto

‘De geest is uit de fles,’ zegt miljardair Rubenstein over crypto

De medeoprichter van de Carlyle Group is om. Was hij eerst skeptisch over bitcoin en andere cryptovaluta, nu investeert hij er indirect in.

Investeren in de cryptosector

David Rubinstein is mede-oprichter en vice-voorzitter van investeringsmaatschappij Carlyle Group. Hij denk dat er geen weg terug is als het om bitcoin en andere cryptovaluta gaat. Rubinstein stelt daarmee, net als een aantal andere prominente investeerder, zijn mening bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ik heb geen cryptovaluta gekocht, maar ik heb wel dienstverleners in de industrie gekocht, omdat ik denk dat de geest uit de fles is. En ik denk niet dat de sector op korte termijn verdwijnt,” zegt hij tijdens de podcast ‘Invest like the best’.

De Carlyle Group belegd $300 miljard en bestaat sinds 1987. Volgens de eigen website draait het bij Carlyle om “op lange termijn waarde creëren voor de investeerders, bedrijven, aandeelhouders, mensen en gemeenschappen.”

Kennelijk passen investeringen in de cryptosector daar nu ook in. Direct bitcoin aankopen is vanuit de eigen regels vaak lastig voor dit soort professionele beleggers. Het investeren in ‘dienstverleners’, zoals miners of cryptobeurzen, is dan een goed alternatief. Mocht er (ooit) een spot bitcoin ETF komen dan zal Carlyle er ongetwijfeld serieus over na te denken om in te stappen.

Geen onderliggende waarde

Naar eigen zeggen was Rubinstein eerst skeptisch over crypto. Bitcoin, ethereum en andere cryptovaluta hebben geen onderliggende waarde, was zijn mening.

“Het is me nu duidelijk dat veel jongere mensen vinden dat de dollar of de euro of andere valuta niet veel onderliggende waarde hebben,” zegt Rubinstein.

Hij ziet daarnaast de crisis in Oekraïne als extra reden om optimistisch te zijn over cryptovaluta.

“Als je in Oekraïne woont, of je bent Rusland, en je land heeft genoeg uitdagingen en je wil wat assets hebben dan helpt het vast om wat cryptovaluta te hebben, zodat je iets hebt dat buiten de controle van de overheid valt,” zegt Rubinstein in de podcast.

Uit de kast

Rubinstein is niet de enige topmanager uit de financiële sector die zijn mening heeft bijgesteld over cryptovaluta. Steeds meer institutionele beleggers beginnen in te zien dat bitcoin en andere cryptovaluta zijn uitgegroeid tot een serieuze assetklasse en nog aardig wat groeipotentieel hebben.

Ex-CEO van SoftBank Marcelo Claure vertelde tijdens Bitcoin 2022 bijvoorbeeld dat zijn zoon hem heeft overgehaald om na te denken over crypto, waarna hij 10% van zijn (ongetwijfeld aanzienlijke) portfolio in crypto heeft omgezet.

Lees meer over:
Bitcoin adoptie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties