Bitcoin koers daalt terug naar $59k, bulls verliezen momentum – technische analyse

815 totale weergaven
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Bitcoin lijkt haar momentum weer wat kwijtgeraakt te zijn en is terug gedaald naar een koers van $ 59.000. Hoewel er in de rest van de crypto markt hardere klappen te bespeuren zijn, gaat Bitcoin niet goed het weekend in, wat kunnen we verder verwachten van de Bitcoin koers? 

Bitcoin koers daalt terug naar $ 59.000

Waar de Bitcoin koers begin augustus nog op $ 66.300 stond, is het in een maand tijd meer dan 11% waarde kwijtgeraakt. Nadat de crypto crash op 5 augustus zorgde voor een daling tot net onder de $ 50.000 wist het zich te herstellen, maar blijft de Bitcoin koers moeite hebben.

Het is een roerig jaar voor Bitcoin, waarin de koers al meermaals boven de belangrijke grens van $ 70.000 is gekomen. Hiermee heeft het ook nieuwe all-time high’s genoteerd, maar dat werd door analisten ook verwacht, gezien het positieve nieuws rondom Bitcoin ETF’s en de Bitcoin halving eerder dit jaar.

Een echte doorbraak weet de Bitcoin koers nog niet te forceren, maar er is nog hoop. Ook in eerdere bull cycles kwam de echte stijging pas aan het eind van het jaar.

Het sentiment van Bitcoin traders lijkt dit jaar te veranderen, er is namelijk sinds januari 12,5% Bitcoin minder beschikbaar op crypto exchanges. Dit wijst er op dat traders de coin voor langere termijn opslaan in hun eigen wallet.

Weerstand en ondersteuning voor de Bitcoin koers

Voor de korte termijn zijn er een aantal ondersteunings- en weerstandsniveaus om rekening mee te houden. Op dit moment zien we een ondersteuning rond $ 58.600 en $ 58.000.

Het goede nieuws is dat de weerstandsniveaus pas hoger te vinden zijn, als het door het eerste weerstandsniveau rond $ 61.200 weet te breken, kan het daarna snel doorstijgen. Het volgende niveau ligt pas boven de $ 63.000.

bitcoin koers weerstand

Als de Bitcoin koers weer een stijging weet te vinden krijg het vervolgens tussen $ 63.000 en $ 65.000 te maken met meerdere weerstandsniveaus. De verwachting is dan ook niet dat het hier dit weekend door heen weet te breken.

De moving averages geven bijna allemaal een verkoopsignaal af, en ook het MACD level staat momenteel negatief. Zoals je hieronder zit lijkt deze wel weer aan te trekken, waardoor de koers dit weekend redelijk stabiel kan blijven.

Voor het markt momentum kunnen we verder kijken naar de technische indicator Awesome Oscillator. Deze indicator brengt verschillende technische indicatoren te samen, zoals de RSI, MACD en moving averages.

Op dit moment lijkt de Awesome Oscillator voor de Bitcoin koers weer richting een positief getal te stijgen. Zodra het hierboven weet te komen, lijkt een stijging van de koers weer voor de hand te liggen.

Zoals je ziet, is het momentum van de koers in de afgelopen dagen nogal geswitcht, met een dieptepunt in de nacht van donderdag op vrijdag, toen de koers weer onder de grens van $ 60.000 zakte.

Altcoins om in te investeren als Bitcoin daalt

Het blijft gissen of, en vooral wanneer, er een echte bull run ingezet wordt in de crypto markt. Daarnaast is het dan vooral interessant of Bitcoin de grote winnaar is, of dat juist altcoins weer aantrekken en de alsmaar groeiende dominantie van Bitcoin terug kunnen dringen.

Mocht dat tweede het geval zijn, sta je meteen voor een enorme keuze. Met de duizenden altcoins op de markt is het niet gemakkelijk om de nieuwste parels te vinden.

Mocht je voor een risicovolle strategie willen gaan, zijn nieuwe cryptomunten die nog op de markt verschijnen een goed idee. Hieronder vind je twee cryptomunten die al veel succes hebben behaald in een presale, en klaar lijken om de markt over te gaan nemen.

Pepe Unchained – de meme coin van 2024

Pepe Unchained is een meme coin project dat alles in zich heeft om één van de meme coins van het jaar te worden. Met een presale die al meer dan $ 11 miljoen op heeft gehaald, een uitstekende technologie en bekende meme kan het zich snel bij de waardevolste meme coins gaan voegen.

Het project heeft zich gericht op het verbeteren van Pepe, een bekende meme coin. Door deze meme een eigen layer-2 blockchain te gunnen, kan het een aantal technologische verbeteringen doorvoeren waarmee de meme coin plots een streepje voor heeft op een heel aantal meme coins.

Met Pepe Unchained kunnen er sneller tranascties gedaan worden, zijn deze transacties goedkoper en kunnen alle transacties inzichtelijk bekeken worden in de blockverkenner.

Hoewel de presale al een groot bedrag opgehaald heeft, is het nog niet voorbij. Je kunt de tokens nu nog via de website van het project inkopen, zodat je ze al in bezit hebt als ze op de eerste exchanges gelist worden. Het enige wat je hoeft te doen is ETH, USDT of BNB vanuit je wallet om te ruilen.

The Meme Games – de Olympsiche degen token

De Olympische Spelen mogen dan voorbij zijn, The Meme Games zijn nog maar net begonnen! Deze nieuwe meme coin heeft haar inspiratie duidelijk uit Parijs gehaald deze zomer, maar laat in plaats van atleten, meme karakters tegen elkaar strijden in verschillende sportevenementen.

Als je de token inkoopt, kun je één van deze meme karakters kiezen, die net als bij de Olympische Spelen voor een bepaald land uitkomen. Hoe beter het meme-karakter of land dat je gekozen hebt, presteert in The Meme Games, hoe hoger de beloning voor jou is!

mgmes

Op dit moment hebben traders zo’n $ 400.000 geïnvesteerd in het project en dus kun je je nog bij de eerste groep investeerders voegen. Hoe eerder je dat doet, hoe goedkoper de tokens nog zullen zijn.

Momenteel betaal je $ 0,00935 per token, maar morgen stijgt deze prijs weer verder. Zodra je de tokens hebt gekocht, kun je ze direct vastzetten in een staking pool met een geschatte beloning tot wel 476% per jaar.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
bitcoin daaltbitcoin koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...