Gaat Bitcoin koers dalen nu de STH SOP Ratio boven 1 is?

270 totale weergaven
bitcoin koers

De Bitcoin koers heeft zich hersteld na een recente daling waarbij de waarde onder de $50.000 kwam. Deze daling was deels te wijten aan zorgen over een mogelijke recessie in de VS, wat leidde tot een wereldwijde economische neergang. Als gevolg hiervan verloor Bitcoin meer dan 16% van zijn marktwaarde. Ondanks deze terugslag heeft de Bitcoin koers nu weer de $60.000 bereikt, en analisten hebben hun aandacht gericht op wat er nodig is om deze opwaartse trend vast te houden.

Korte termijn holders profiteren van Bitcoin koersstijging

Een belangrijke maatstaf die analisten gebruiken om de Bitcoin markt te evalueren is de Short Term Holder Spent Output Profit Ratio (STH SOPR). Deze metric laat zien of kortetermijnbeleggers hun Bitcoin met winst of verlies verkopen. Wanneer de STH SOPR onder de 1 is, betekent dit dat beleggers hun activa met verlies verkopen. Een waarde van precies 1 betekent dat ze quitte spelen. De huidige STH SOPR van Bitcoin is boven de 1, wat aangeeft dat kortetermijnhouders momenteel winst maken.

Een analist op Cryptoquant, bekend als tugbachain, heeft echter gewaarschuwd dat er een kritieke weerstand kan optreden bij de 1.03-regio van de STH SOPR. Dit betekent dat als deze waarde bereikt wordt, investeerders mogelijk besluiten om winst te nemen. Dit kan leiden tot een toename van de verkoopdruk op de markt. Indien er echter genoeg koopactiviteit is, oftewel als “bulls” de markt overnemen, kan Bitcoin deze weerstand overwinnen en zijn opwaartse trend voortzetten.

Bitcoin koers en marktvooruitzichten

Op dit moment staat de Bitcoin koers op verhandeld rond de $60.380, met een daling van 0,34% in de afgelopen 24 uur. Volgens historische gegevens kan Bitcoin bij een verdere stijging weerstand ondervinden in de prijsklasse van $67.000 tot $70.000.

Als de koers daarentegen daalt, ligt het volgende belangrijke ondersteuningsniveau rond de $55.000. De volgende prijsbeweging zal vooral afhangen van ontwikkelingen in het Midden-Oosten en hoe de Amerikaanse economie reageert.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...