Bitcoin koers dipt onder $40.000 en is terug op bearmarkt-terrein

De meest recente koersval van bitcoin naar 39.200 dollar is volgens enkele handelaren geen goed teken. Met deze daling is namelijk de kans op een lange bearmarkt significant toegenomen.

Bitcoin zette de daling gisteren in nadat er geruchten de ronde gingen dat de inflatiecijfers voor de Verenigde Staten weleens heel slecht kunnen uitpakken. Mocht dat vandaag inderdaad zo blijken te zijn, dan is de kans groot dat we in 2022 enkele flinke renteverhogingen van de Federal Reserve voor onze kiezen krijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat kunnen we van bitcoin verwachten?

Philip Swift van Look Into Bitcoin was ook weer van de partij met een technische analyse van de huidige koersactie van bitcoin. In zijn grafiek zien we bitcoin afketsen van de 1-year moving average (MA).

Volgens Swift is de 1-year MA een belangrijk punt voor bull- en bearmarkten door de geschiedenis van bitcoin. "Je kunt het niet echt een bullmarkt noemen voordat we de 1-year MA overwinnen.

Op het moment van schrijven loopt die lijn op ongeveer 46.000 dollar, wat precies het punt is waar we steeds op veel weerstand stuitten. Met het macro-economische plaatje dat niet in het voordeel van bitcoin is en de meest recente prijsactie ziet het er allemaal niet fraai uit.

In ieder geval niet voor de korte termijn. Maar we weten allemaal dat de bitcoin koers onverwachte dingen kan doen en dat alles in een mum van tijd volledig kan omdraaien. Mocht bijvoorbeeld blijken dat Mexico daadwerkelijk El Salvador achternagaat, dan kan het heel snel heel leuk worden.

Deze bearmarkt is anders

We horen al langer van handelaren dat deze bearmarkt of mini-bearmarkt anders is dan de voorgaande bearmarkten. De pseudonieme Twitter-handelaar 'McKenna' publiceerde een grafiek met de bitcoin koers vanaf april 2021 en noemde het "de meest vreemde bearmarkt die ik ooit heb gezien."

Volgens McKenna is de kans klein dat we onder de 30.000 dollar duiken en gaan we waarschijnlijk onvoorspelbare en hakkelige bewegingen blijven zien van bitcoin. Concullega 360Trader kwam tot een vergelijkbare conclusie.

360Trader ziet dat de consolidatie van bitcoin doorgaat en we sinds november 2021 in dezelfde bandbreedte handelen. Voordat we aan iets moois kunnen beginnen moeten we daar eerst stevig uitbreken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....