Bitcoin koers maakt diepe duik: meeste hodlers staan nog op winst

Bitcoin koers daling

De bitcoin koers heeft een daling ingezet van haar all-time high (ATH) prijs van $73.790 op 14 maart 2024. Deze daling markeert een afname van 7,3%, waardoor de waarde van Bitcoin nu op $68.390 staat op de grotze cryptobeurzen. De daling komt na een periode van intense handelsactiviteit, waarbij de markt tekenen van oververhitting toonde.

Op 15 maart daalde de prijs van Bitcoin met 4,5% in de afgelopen 24 uur, zoals aangegeven door een rapport van de on-chain analysefirma IntoTheBlock. Hiermee kwam een einde aan een periode van snelle stijgingen en heeft de markt een nieuwe wekelijkse laag bereikt van $65.565. Deze beweging heeft niet alleen invloed op Bitcoin; de hele cryptomarkt voelt de impact, met een algemene marktkapitalisatie daling van 4,1%.

De daling van Bitcoin heeft een domino-effect veroorzaakt op andere belangrijke cryptomunten. Ether, de op een na grootste cryptomunt qua marktkapitalisatie, daalde ook met 5% in de afgelopen 24 uur naar $3.708. Andere prominente cryptomunten zoals BNB, XRP, Cardano en Dogecoin doken eveneens naar beneden, variërend van een daling van 2,3% tot 8%.

In tegenstelling tot deze dalende trend, registreerde Solana, een top 10 cryptocurrency, een stijging van 8% over dezelfde periode. Deze bewegingen in de markt tonen aan hoe verweven de verschillende assets zijn en hoe een significante beweging in Bitcoin de bredere markt kan beïnvloeden.

Terwijl de Bitcoin koers de recente winsten consolideert, wijzen marktanalyses op een mogelijke voortzetting van de verkoopdruk op korte termijn. Echter, 86% van alle Bitcoin-houders bevinden zich momenteel in winst bij de huidige prijzen.

Dit moment in de cryptomarkt benadrukt het belang van voorzichtigheid en bewustzijn van marktdynamiek. Hoewel de toekomst onzeker blijft, blijft de fascinatie voor de volatiliteit en potentie van bitcoin onverminderd. De koers daalde flink, maar ETF’s blijven wel kopen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...