Bitcoin koers explodeert naar $22.400, maar analisten waarschuwen voor fakeout

De bitcoin koers heeft een sprong van 7,87 procent gemaakt in de afgelopen 24 uur en staat daarmee op het moment van schrijven op 22.083 dollar. Het is goed mogelijk dat de koers hiermee reageert op de verontrustende werkloosheidscijfers die de Verenigde Staten presenteerde.

Druk op de Federal Reserve neemt toe

Met de toename in de werkloosheidsclaims in de Verenigde Staten neemt de druk op de Federal Reserve toe. De Amerikaanse centrale bank verhoogde de afgelopen maanden agressief de rente van 0,25 aan de start van 2022 tot 1,75 procent tijdens de laatste FOMC-bijeenkomst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met die renteverhogingen wil de Federal Reserve de torenhoge inflatie bevechten, maar het volgende probleem waar ze nu tegenaanlopen is een wankelende economie. Alle indicatoren wijzen op een dreigende recessie en de toename in het aantal werkloosheidsclaims versterkt dat.

Het laatste wat de Federal Reserve wil is een recessie, dus de markt begint nu al een soepeler rentebeleid in te prijzen, waardoor de koersen van financiële assets eindelijk weer wat ruimte krijgen om te rennen. Helemaal voorbij is het niet, maar de speelruimte van de Fedederal Reserve wordt kleiner en kleiner.

De trend blijft negatief

Na een kleine rally is het optimisme en de euforie vaak weer helemaal terug in de markt. Twitter-analist Roman waarschuwt echter voor een herhaling van zetten en toont in zijn grafiek een patroon dat zich vanaf december 2021 herhaalde en bitcoin steeds verder naar beneden drukte.

In de ogen van Roman is de huidige opleving van de bitcoin koers de zoveelste "fakeout" die veel handelaren onterecht het idee geeft dat de bodem bereikt is. Volgens Roman is de trend nog altijd negatief.

Een andere handelaar die de mening over de trend grotendeels met Roman deelt is Gilberto, die daar de volgende grafiek over publiceerde.

Volgens Gilbert worden we pas bullish als bitcoin boven de 23.000 dollar uitkomt, wat betekent dat we voor nu nog altijd in een neerwaartse trend zitten. Crypto Tony denkt dat we in het slechtste geval zelfs de 12.000 dollar kunnen aantikken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....