Bitcoin koers glipt onder grens van $50.000 nadat Binance whale koers onder druk zet

De bitcoin koers is na de opleving van de afgelopen dagen weer onder de 50.000 dollar geglipt en het lijkt erop dat een whale op Binance hier bijna persoonlijk voor verantwoordelijk is.

De optimistische stemming die er de afgelopen dagen heerste is met een aantal grote instromen bij de exchanges weer teniet gedaan. De verantwoordelijke lijkt een “nieuwe speler” die flinke verkoopmuren heeft opgesteld op Binance.

“Nieuwe speler” drukt bitcoin koers onder de 50.000

Zaterdagnacht kreeg bitcoin het ineens zwaar nadat de koers vanaf de 51.500 dollar begon te corrigeren. Uiteindelijk dipte we helemaal door tot 49.644 dollar en lijkt alles nu weer een beetje stabiel. Op het moment van schrijven cirkelen we weer rond de 50.000 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beweging naar beneden vond plaats op het moment dat Binance te maken kreeg met enkele grote instromen van bitcoin. Kort daarna begon het orderboek op de beurs zich te vullen met enkele grote verkooporders.

Hiermee lijkt een nieuwe weerstand rond het niveau van 50.000 dollar geboren. “Het lijkt erop dat een nieuwe speler zich gemeld heeft,” aldus analist Material Scientist in zijn commentaar op het orderboek van Binance.

Alles bij elkaar hebben de exchanges er vanaf 22 december ongeveer 60.000 bitcoin bijgekregen en zijn de voorraden gestegen van 1,69 naar 1,75 miljoen bitcoin.

Wat betekent dit voor bitcoin?

Het lijkt erop dat de rally voorlopig even gepauzeerd is en dat we dit obstakel moeten overwinnen voordat we qua koers weer door kunnen. Vaak betekent een dip echter wel dat er meer bitcoin in handen komt van overtuigde hodlers.

Als de koers zakt, dan is dat over het algemeen omdat mensen die niet per se in bitcoin geloven ervoor kiezen om te verkopen. De ware maximalisten kopen juist op dit soort momenten op, waardoor er steeds meer bitcoin bij mensen komt die niet van plan zijn om te verkopen.

Hoe mooi het ook zou zijn, we kunnen nu eenmaal niet in één rechte lijn omhoog. Langzaam maar zeker komen er echter steeds meer bitcoin in handen van mensen die bitcoin zien als de beste asset die er bestaat. Daarmee bouwen we langzaam een stevig fundament voor de koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....