Whales verplaatsen 25.000 Bitcoin (BTC) in korte tijd

Whales verplaatsen 25.000 Bitcoin (BTC) in korte tijd

De afgelopen 24 uur vallen twee bitcoin transacties op, zo meldt de Nederlandse dienst Whale Alert.

Twee grote transacties laten zien hoe whale entiteiten honderden miljoenen dollars aan bitcoin verplaatsen over het netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een whale is een on-chain entiteit die de beschikking heeft over 1.000 bitcoin of meer.

  • De eerste transactie betreft 15.052 bitcoin, omgerekend ruim 734 miljoen dollar. De transactie is gezonden naar dit ontvangstadres, waarop 'alleen' deze gestuurde hoeveelheid staat. Het verzendadres is nu leeg na deze transactie.
  • De tweede transactie omvat 10.158 bitcoin, omgerekend 495 miljoen dollar. Ook deze is gestuurd naar een vers adres, waar voor de rest niets op is ontvangen behalve deze bitcoin. Ook het verzendadres is nu leeg.

Bitcoin adressen zijn pseudoniem, dus het blijft gissen wie er achter deze wallets zitten. Dat beide transacties naar een vers adres zijn gestuurd en dat er lege wallets worden achtergelaten, duidt niet op een exchange wallet in beide gevallen.

Want doorgaans zijn het beurzen die grote brokken bitcoin over het netwerk sturen om hun wallets te herstructureren aan het einde van een boekjaar bijvoorbeeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin whale

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties