Whales verplaatsen 25.000 Bitcoin (BTC) in korte tijd

De afgelopen 24 uur vallen twee bitcoin transacties op, zo meldt de Nederlandse dienst Whale Alert.

Twee grote transacties laten zien hoe whale entiteiten honderden miljoenen dollars aan bitcoin verplaatsen over het netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een whale is een on-chain entiteit die de beschikking heeft over 1.000 bitcoin of meer.

  • De eerste transactie betreft 15.052 bitcoin, omgerekend ruim 734 miljoen dollar. De transactie is gezonden naar dit ontvangstadres, waarop ‘alleen’ deze gestuurde hoeveelheid staat. Het verzendadres is nu leeg na deze transactie.
  • De tweede transactie omvat 10.158 bitcoin, omgerekend 495 miljoen dollar. Ook deze is gestuurd naar een vers adres, waar voor de rest niets op is ontvangen behalve deze bitcoin. Ook het verzendadres is nu leeg.

Bitcoin adressen zijn pseudoniem, dus het blijft gissen wie er achter deze wallets zitten. Dat beide transacties naar een vers adres zijn gestuurd en dat er lege wallets worden achtergelaten, duidt niet op een exchange wallet in beide gevallen.

Want doorgaans zijn het beurzen die grote brokken bitcoin over het netwerk sturen om hun wallets te herstructureren aan het einde van een boekjaar bijvoorbeeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...