Bitcoin koers lijkt veel op grafiek van 2016: enorme prijsstijging in zicht?

Bitcoin koers verwachting

Crypto analisten zien dat de prijsgrafiek van bitcoin veel lijkt op de periode kort na de halvering van 2016. Er zijn aanwijzingen dat bitcoin dicht bij de laagste prijs van deze periode zit en mogelijk op weg is naar $350.000 tijdens het hoogtepunt van deze cyclus. Maar welke data geeft deze mogelijke stijging in de bitcoin koers aan?

Bitcoin koers lijkt op grafiek van 2016

“Bitcoin herhaalt de geschiedenis van 2016 perfect door binnen drie weken na de halving onder de ondergrens van zijn huidige re-accumulatiebereik te duiken,” zegt de crypto analist Rekt Capital in een bericht van 11 mei op X. Volgens Rekt ligt het re-accumulatiebereik momenteel onder de $61.081. Bitcoin handelt momenteel iets hoger op $61.191.

Rekt zegt verder dat bitcoin zich in de “laatste terugvalfase voor de halvering” bevindt. Na deze fase in 2016, zag bitcoin een stijging van 48%, zes maanden later, op 30 december, tot $973.

Timothy Peterson, oprichter en investeringsmanager bij Cane Island Alternative Advisors, stelt dat de grafiek van de hoogste naar de laagste prijs (ATH) een veel ambitieuzere prijsstijging suggereert. Hij schat dat de huidige prijs van bitcoin mogelijk bijna zes keer zo hoog kan worden tegen het begin van 2025.

“Gebaseerd op adoptie en vorige dalingen, schatten we dat de piekwaarde van deze cyclus tussen de $175.000 en $350.000 zal liggen binnen de komende 9 maanden,” legde hij uit in een bericht van 11 mei op X.

Peterson verwacht dat deze bull markt zal eindigen in januari 2025, gebaseerd op historische data.

Technische indicatoren wijzen op een lokale bodem voor bitcoin koers

Ondertussen geeft de dagelijkse 100-daags voortschrijdend gemiddelde — een belangrijke technische indicator voor het voorspellen van lange termijn prijstrends van bitcoin — aan dat de prijs van bitcoin mogelijk rond zijn lokale bodem zweeft, aldus de pseudonieme crypto handelaar Daan Crypto traders.

In een bericht van 11 mei benadrukten ze deze sleutelzone door vergelijkingen te trekken met een soortgelijke formatie die werd gezien na de goedkeuring van 11 spot bitcoin exchange-traded funds in januari. Een maand later steeg de prijs met 32% tot $51.730 op 25 februari.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...