Geldprinter gaat BRRR: Duwt dit de bitcoin koers weer omhoog?

bitcoin koers

De Amerikaanse M2 geldvoorraad neemt weer toe. Dit zou er voor kunnen zorgen dat investeerders bitcoin als een goede bescherming zien tegen mogelijke waardevermindering van de dollar. De snellere geldcreatie door het bijdrukken van meer fiatgeld is een belangrijk moment op de financiële markten, waarbij de bitcoin koers dus mogelijk kan profiteren als het als een meer stabiele factor wordt gezien dan dollars.

Invloed van de Amerikaanse geldvoorraad op de waarde van bitcoin

Een analyse van de gegevens van het bestuur van de Federal Reserve onthult een interessante trend voor liefhebbers van bitcoin. De M2 geldvoorraad piekte in april 2022 op $21,722 miljard en daalde vervolgens tot $20,841 miljard in maart 2024. Deze vermindering, hoewel bescheiden met 4,06% over twee jaar, is de eerste dergelijke daling sinds de Grote Depressie.

Historisch gezien heeft een toename van de M2 geldvoorraad vaak gecorreleerd met een zwakkere dollar, wat investeerders aanspoort hun portefeuilles te diversifiëren door bijvoorbeeld naar bitcoin te kijken. Deze trend heeft meestal geleid tot een stijging van de bitcoin koers. Wellicht kan dit het nodige steuntje in de rug geven voor een hogere bitcoin prijs.

Kijk op de huidige bitcoin koers

De recente prijsactiviteit van bitcoin wijst op een periode van consolidatie, waarbij belangrijke niveaus binnen een breed dalende channel worden getest. De belangrijke grens van $60,000 is opnieuw getest, en het doorbreken van deze barrière zou de huidige trend kunnen verstoren en mogelijk de prijs naar beneden kunnen duwen richting de steunzone van $52,000.

Echter, de Relative Strength Index (RSI) toont een bullish sentiment, met waarden boven de 50% die suggereren dat het momentum binnenkort in het voordeel van de kopers zou kunnen zijn.

Op dit moment staat de prijs van bitcoin op $61,242.09, met een handelsvolume van 24 uur van $21.1 miljard. Het wordt verhandeld tussen $61,081.39 en $60,565.44, met een marktkapitalisatie van ongeveer $1,1 biljoen. Ondanks enige neerwaartse druk van de bears, neigt het marktsentiment naar een voorzichtige optimisme.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...