Bitcoin koers naar $27.150 door hoog Amerikaans inflatiecijfer

Bitcoin is deze week goed begonnen, maar eindigt in mineur met een fikse daling na de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers. De hoge inflatie baart de markt zorgen, met name omdat dit betekent dat de Federal Reserve waarschijnlijk niet snel van hun plannen zal afwijken om de rente dit jaar herhaaldelijk te verhogen.

Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers op 27.350 dollar, na een daling van ongeveer 6,5 procent in de afgelopen 24 uur. Na het publiceren van de Amerikaanse inflatiecijfers lijken de beren weer volledig in controle te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amerikaanse inflatie

Bitcoin is niet de enige financiële asset die last heeft van de hoge inflatie, ook de S&P 500 (2,9 procent) en de Nasdaq 100 (3,5 procent) verloren stevig aan waarde. Tegen de verwachting in viel de Amerikaanse inflatie met 8,6 procent namelijk nog hoger uit dan de vorige keren.

Die 8,6 procent is zelfs de hoogste jaarlijkse inflatie sinds december 1981, meer dan 40 jaar geleden dus. "Als we terugvallen naar 22.000 of 24.000 dollar, dan zullen ze roepen op nog lagere bitcoin koersen. Wees niet te hebzuchtig als dat moment komt", aldus Crypto Tony op Twitter.

Michael Saylor ziet het nog altijd hoopvol in voor bitcoin: "De inflatie heeft zijn top nog niet bereikt en bitcoin ook niet." PlanC ziet het allemaal minder rooskleurig in. De Twitter-analist geeft aan dat de grafieken ons bij de huidige macro-omstandigheden niet kunnen helpen.

Alle ogen op de Federal Reserve

Met de hoge inflatieprint voor de Verenigde Staten zijn alle ogen nu gericht op de Federal Reserve, de belangrijkste centrale bank ter wereld die de taak heeft om de Amerikaanse inflatie onder controle te krijgen. De volgende meeting van de Federal Reserve staat voor 14 tot 15 juni op de planning.

"Ik denk dat we op een punt komen waarbij de markt zich realiseert dat de inflatie niet snel zal verdwijnen en de rente alsnog relatief laag blijft", aldus Daan Crypto Trades via Twitter.

Daan Crypto Trades focust zich nu vooral op goud, aangezien hij dat als een leidende factor voor de rest van de markt beschouwt. Kortom, geen goed nieuws voor de markten en het lijkt erop dat we nog lang niet van de macro-donderwolken af zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....