Bitcoin koers herstelt boven $30.000, wat zeggen de analisten?

De afgelopen 24 uur is de prijs naar $30.726 gestegen. Weet de koers dit herstel vast te houden en wat zeggen de analisten?

Bodem in zicht?

Het is wat rustiger op de cryptomarkt dan het geweld wat vorige week plaatsvond. De handelsvolume ligt fors lager en ook de verliezen op de futuresmarkten zijn relatief laag. Uit data van Coinglass blijkt dat er $167 miljoen aan future liquidaties hebben plaatsgevonden. Op drukke dagen ligt dit minstens op 500 miljoen tot 1 miljard dollar per dag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Diverse technisch analisten zien het heroveren van $30.000 als een positief signaal op de korte termijn, zoals onder meer de Nederlander Michaël van de Poppe. Na het aantikken van 1.100 miljard dollar als waarde van de totale cryptomarkt, is er een kans van 20 tot 25% dat de markt aan een zogenaamde relief rally begint. Het wegpoetsen van eerder verlies door weer te gaan stijgen.

Ook Rekt Capital ziet dat de Relative Strength Index-indicator (RSI) naar het laagste niveau sinds maart 2020 is gedaald.

Realized price

Kijken we on-chain, dan is de realized price meestal een goede graadmeter om gedrag op de markt te verklaren. Deze indicator komt regelmatig langs in de on-chainrubriek. De gerealiseerde prijs is de laatst bekende prijs van elk beetje bitcoin op de blockchain. Neem je daarvan het midden (de median), dan krijg je een gemiddelde gerealiseerde prijs on-chain. Ki Young Ju, CEO bij CryptoQuant, deelt op Twitter een update van een eerdere tweet.

De zwarte lijn is de bitcoin prijs. De overige lijnen zijn de vier generaties die in het verleden bitcoin hebben gekocht. Alleen de laatste, vierde generatie staat momenteel - tegen de huidige marktprijs - op verlies (gele lijn staat boven de zwarte lijn rechtsboven in de grafiek). Op papier dan, want je realiseert pas verlies on-chain zodra je daadwerkelijk verkoopt (je bitcoin uitgeeft). Ju concludeert ook dat iedereen twee bearcycli al heeft doorleeft, nu nog steeds (virtueel) op winst staat.

Het is dus de vierde generatie die momenteel het meest getriggerd wordt om te verkopen, dat zijn mensen die vanaf begin 2021 bitcoin hebben gekocht en nog hebben vastgehouden.

We sluiten af met een grappig gifje. Nou ja, grappig. De centrale bank van Amerika kan eigenlijk geen kant op. Het zit tussen 'a rock and a hard place'. Het is kiezen tussen twee kwaden: hoge inflatie of diepe recessie.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...