BitMEX oprichter Arthur Hayes verwacht bitcoin koers van 30.000 dollar

Arthur Hayes, de mede-oprichter van BitMEX, verwacht op de korte termijn een nieuwe koersval van bitcoin omdat de Nasdaq het moeilijk heeft. In zijn laatste blog van 11 april beargumenteert Hayes dat pijn op de aandelenmarkten waarschijnlijk betekent dat ook bitcoin een schuiver gaat maken.

Hayes heeft deze verwachtingen als gevolg van de hoge correlatie tussen Amerikaanse tech-aandelen en bitcoin. Daarbij ziet hij een scenario waarin het conflict in Oekraïne de markt verder in de problemen kan brengen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nasdaq overeind vanwege grote vijf

De enige reden dat de Nasdaq nog overeind staat is volgens Hayes dat de index voor 40 procent bestaat uit de enige vijf techbedrijven die daadwerkelijk succesvol zijn. Dan gaat het over Apple, Amazon, Tesla, Google en Microsoft.

De nieuwe all-time highs van deze bedrijven houden de Nasdaq nog boven water, terwijl de rest de Amerikaanse techindex naar beneden probeert te trekken. Gaat de beurs ten onder, dan verwacht Hayes op basis van de correlatie dat bitcoin meegaat.

Op het moment van schrijven is de 10-daagse correlatie hoog en de middellange-termijn correlatie (30-daagse en 90-daagse) beweegt ook richting een hoogtepunt. “Dat is niet wat we willen”, zo shrijft Hayes in zijn blog.

Bitcoin van 30.000 dollar

Een argument wat de kans op een dip vergroot is het feit dat de Federal Reserve er nog niet in geslaagd is om de inflatie in te dammen. Ondanks een all-time high van 16.567 dollar van de Nasdaq in december 2021, heeft Hayes het gevoel dat de index naar 10.000 dollar kan vallen als de support op 13.046 dollar niet sterk genoeg is.

Verder voorziet hij in een dergelijke scenario een bitcoin koers van 30.000 dollar voor het einde van juni. Op de lange termijn is de mede-oprichter van BitMEX echter bullish over bitcoin.

De komende drie tot vijf jaar ziet Hayes bitcoin namelijk naar een koers van 1 miljoen dollar bewegen. Waar het op dit moment nog een lange weg voor te gaan heeft, maar drie tot vijf jaar is ook een lange tijd in de bitcoin-wereld.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....