Bitcoin koers hertest $62.000 richting belangrijke weken

533 totale weergaven
|

Bitcoin is de koers van 62.000 dollar opnieuw aan het testen in aanloop naar enkele belangrijke weken. De populaire analist Skew concludeert op basis van de macro-economische kalender dat ons een “maandeinde met veel impact” te wachten staat.

Wat staat ons te wachten in oktober?

Eind oktober staan er volgens Skew dus enkele belangrijke macro-economische indicatoren op het programma. Zo wijst hij onder andere richting de economische groei in de Verenigde Staten, maar ook de Personal Consumption Expenditures (PCE) index, de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Maar ook deze week staan er nog zat belangrijke zaken op de agenda.

Vandaag krijgen we bijvoorbeeld de FOMC Meeting Minutes, de notulen van de laatste rentevergadering, die waarschijnlijk behoorlijk controversieel zijn. De Amerikaanse centrale bank koos immers voor een stevige renteverlaging, terwijl de economische data daar niet om schreeuwde.

Wat dat betreft zullen er tijdens die rentevergadering een hoop harde woorden gevallen zijn. Daarover horen we later vandaag meer.

Verder krijgen we deze week ook nog de consumentenprijsindex (CPI) en de producentenprijsindex (PPI) op 10 en 11 oktober, waarbij op donderdag 10 oktober ook nog de werkloosheidsclaims op het programma staan.

Economisch gezien staat ons dus een druk weekje te wachten, in aanloop naar een mogelijk nog drukker einde van de maand oktober.

Wat is het sentiment rondom bitcoin?

Wat bitcoin betreft lijkt het sentiment momenteel dubbelzinnig. Er zijn mensen die nog altijd extreem bullish zijn over het vierde kwartaal, maar een groeiende groep mensen begint zich ook weer zorgen te maken over de relatief zwakke koersprestaties van de digitale munt.

Het lijkt de bulls maar niet te lukken om de controle definitief te herpakken van de bears.

“Velen verwachten nu dat bitcoin de lows op 61.650 dollar gaat aantikken, wat het meest logische is dat bitcoin kan doen”, aldus Muro op Twitter.

De eerder genoemde Skew voorziet nog een periode van grillige koersactie voor bitcoin, waarna de trend zich zal hervatten. Hij predikt voorlopig dus eventjes geduld als het gaat over het wachten op koersstijgingen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....