“Bitcoin koers in langere bearmarkt als BTC nu niet stijgt”, zegt Don Alt

638 totale weergaven
bears bitcoin BTC

Gaat de bitcoin koers een nieuwe all time high maken of vervalt de koers in een nieuwe bearmarkt. Don Alt voorspelde de bodem van Bitcoin in 2022, maar de tijd dringt voor de bulls om in actie te komen.

Bitcoin koers in langere bearmarkt?

DonAlt vertelt aan zijn 62.300 YouTube-abonnees dat de technische omstandigheden rijp zijn voor Bitcoin om een nieuwe bull run te beginnen. Volgens deze tophandelaar is de diepe correctie in augustus, die BTC onder de $50.000 bracht, de uitverkoop die BTC nodig heeft om hoger te gaan. De analist benadrukt dat elk signaal van zwakte nu BTC waarschijnlijk in een verlengde bearmarkt komt te zitten.

“De markt is zo agressief ‘schoongemaakt’ dat het volledig logisch is om te zeggen. ‘Okay, we hebben een shake-out gehad zoals we die normaal krijgen na een lange consolidatie en nu kunnen we omhoog.’ Dus als het nu niet omhoog gaat en we zakken door de steun van $58.000, dan zit een langere bearmarkt in de pijplijn.”

Volgens de analist riskeert bitcoin een periode van zijwaartse bewegingen tussen de zes tot achttien maanden. “Ik denk dat er een zéér, zéér grote kans is dat we vanaf hier gewoon omhoog gaan. Ik denk dat we op een goed punt zitten, maar nu we alle redenen hebben gehad om naar beneden te gaan.  En ik denk dat als we weer naar $58.000 naartoe gaan, het er gewoon slecht uitziet voor de middellange termijn.”

Of toch naar $68.000?

DonAlt wijst ook op een cruciaal niveau voor de Bitcoin bulls, en zegt dat BTC zal ontploffen als het boven dat prijsgebied komt. “Als je teruggaat naar $68.000 op de daggrafiek, lijkt het er gewoon niet op dat het lager wil gaan. Vanuit een vluchtige blik op de markt, als we nu door $68.000 gaan, zelfs als we een terugval krijgen, kun je verwachten dat het begint uit te breken.

Dit is het belangrijkste niveau dat de beren hebben, dus ik zou niet te agressief tegen hen praten. Maar ik denk dat ze waarschijnlijk gewoon ongelijk hebben, de bears hebben waarschijnlijk ongelijk.. Dus ik ben voorzichtig optimistisch.”

200-Day Moving Average

Collega-analist Philip Swift ziet het testen van het technische niveau van 200-Day Moving Average (200-daags voortschrijdend gemiddelde). Dit is een technische indicator die is te gebruiken in de financiële markten om de gemiddelde prijs van in dit geval BTC over de afgelopen 200 dagen te berekenen.

Het 200-daags voortschrijdend gemiddelde helpt handelaren en analisten om langetermijntrends te identificeren: Als de bitcoin prijs boven de 200 DMA ligt, is dat een signaal van een bullmarkt (stijgende markt). Als de prijs onder de 200 DMA ligt, kan dat duiden op een bearmarkt (dalende markt).

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...