Volgens deze indicator staat Bitcoin koers binnenkort op uitbreken

De Bitcoin koers is vandaag uitgebroken door de $10.800 door het nieuws omtrent Square. Analisten hielden al rekening met een uitbraak. Raoul Pal verwacht een ‘big move’ op de korte termijn, zo meldt BTC Times.

Bitcoin en volatiliteit

Het volume en de volatiliteit lagen de afgelopen dagen zeer laag. De CEO van de Real Vision Group deelt een tweet, waarin hij de historische (statische) volatiliteit van de koers uitlicht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De standaarddeviatie 30-daagse volatiliteit staat namelijk op een zeer laag niveau. De waarde staat voor het rendement dat Bitcoin de afgelopen 30 dagen heeft behaald.

Het is sinds 2016 pas 7 keer gebeurd dat deze onder de 20% daalde. En iedere keer dat het gebeurde, is dit gevolgd door een forse koersbeweging (meestal naar boven).

Volgens deze indicator staat Bitcoin koers binnenkort op uitbreken

De 30-daagse volatiliteit. Bron; Raoul Pal, Bloomberg

De voormalige manager bij Goldman Sachs, die een behoorlijk belang heeft in Bitcoin, vindt de val in volatiliteit opmerkelijk.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Van de 7 gevallen dat de volatiliteit daalde naar 20%, leidde dat 6 keer tot een prijsexplosie. Slechts één keer, in november 2018, daalde de prijs nog meer. Hoe dan ook, zet je schrap.”[/penci_blockquote]

Sinds 3 september schommelt de koers tussen de niveaus $10.000 en $11.000. Ook is het handelsvolume sinds de maand augustus afgenomen, een slecht signaal.

Niettemin bleef de prijs stabiel ondanks een aantal negatieve berichten. Vrijdag is de industrie geschokt doordat toezichthouder CFTC en het ministerie van Justitie ingreep bij BitMEX. De CEO Arthur Hayes en zijn medeoprichters staan inmiddels op non-actief.

De Amerikaanse president Donald Trump was getroffen door het Coronavirus en weigerde om de Amerikaanse economie een nieuwe kapitaalinjectie toe te dienen. Doordat daalde de koersen op de financiële markten.

Bitcoin vond echter zijn bodem bij $10.380 ondanks bearish signalen op de grafieken.

Herstel boven $10.500

Dat de koers nu herstelt boven $10.500 is een positief signaal, aldus de onderzoekers van Santiment. Ze doen uitvoerig onderzoek op bewegingen op de Bitcoin blockchain. Op basis daarvan meten ze het sentiment in de markt.

Maar zoals analisten al herhaalden deze week, de koers moet wel die weerstandszone bij $11.000 gaan veroveren om in nieuw bullish territorium te komen. Een tweet van analist en handelaar Josh Rager van 5 oktober is nog relevant.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...