Bitcoin koers keldert: miners en whales verkopen massaal!

9091 totale weergaven
bitcoin koers

De afgelopen week heeft Bitcoin te maken gehad met sterke verkoopdruk, waardoor de koers daalde van $71.947 naar $66.197. Deze daling van 8,3% kwam door meerdere factoren zoals onzekerheid over de CPI-gegevens, grote uitstromen van Bitcoin ETF’s, verkopen door whales en capitulatie van Bitcoin miners. Tijdens deze daling ontwikkelde Bitcoin een bearish patroon en brak door belangrijke steunniveaus, wat wijst op een voortzetting van de neerwaartse trend. Maar wat gaat de Bitcoin koers doen?

Bitcoin koers consolideert en vormt bearish patroon

Bitcoin handelde de afgelopen drie maanden zijwaarts, wat een pauze betekende in de opwaartse trend. Deze consolidatie, binnen twee parallelle trendlijnen, liet de vorming van een bullish flag zien. Dit is een patroon dat vaak verschijnt tijdens sterke opwaartse trends om de prijsactie te stabiliseren voor een verdere stijging.

Op 7 juni keerde de BTC koers echter weer om bij de bovenste trendlijn, wat betekent dat investeerders mogelijk een langere consolidatieperiode zullen zien. Deze bearish ommekeer bracht Bitcoin naar een laagste punt in vier weken van $64.936, terwijl de marktkapitalisatie daalde naar $1,28 biljoen.

bitcoin koers analyse tradingview

Miners en bitcoin whales verkopen massaal

De recente correctie werd verergerd door FUD rond de Amerikaanse CPI- en PPI-gegevens. Verkopers kregen meer momentum doordat BTC ETF’s aanzienlijke uitstromen zagen. Volgens een recente analyse van crypto analist Ali Martinez verkochten Bitcoin miners meer dan 1.200 BTC, ter waarde van meer dan $79,20 miljoen, wat bijdroeg aan de recente prijsdaling.

Gegevens van CryptoQuant lieten een scherpe stijging zien in de verkoop door miners vanaf 10 juni 2024, wat samenviel met de daling van de Bitcoin koers. Dit wijst erop dat miners moeite hebben om hun activiteiten voort te zetten na de recente halvering.

Daarnaast laten gegevens van Santiment belangrijke marktbewegingen door Bitcoin whales zien. In de afgelopen 10 dagen hebben Bitcoin whales meer dan 50.000 BTC verkocht, ter waarde van ongeveer $3,30 miljard. De grafiek toont een duidelijke samenhang tussen deze grootschalige verkopen en de neerwaartse prijstrend van Bitcoin in dezelfde periode.

Belangrijke steunniveaus van Bitcoin doorbroken

Afgelopen vrijdag doorbraken verkopers de gecombineerde steun van $66.588 en de 50-daagse EMA-lijn. Als deze doorbraak aanhoudt, kan de BTC koers tegen eind juni dalen naar $57.000 om steun te zoeken bij de onderste trendlijn van het vlagpatroon. Voor kopers om de controle terug te krijgen, is een uitbraak boven het vlagpatroon nodig, wat een rally naar $90.000 zou kunnen ondersteunen.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...