Is de Bitcoin koers klaar voor doorbraak? $70.000 in zicht

775 totale weergaven
Is de Bitcoin koers klaar voor doorbraak? $70.000 in zicht

Een bullish double-bottom patroon laat zien dat een verdere stijging mogelijk is voor de Bitcoin koers. Hierdoor verwachten sommige analisten dat er een mogelijke stijging boven de vorige all-time high van $73.780 komt. Maar voordat dit gebeurt, moet de BTC koers door een sterke weerstand heen breken.

Is de markt te optimistisch over de Bitcoin koers?

Historische gegevens laten zien dat een ommekeer mogelijk is. Volgens Santiment betekent een toename van positieve reacties van investeerders vaak dat er een daling kan komen. In het verleden daalde de Bitcoin koers vaak als de markt te optimistisch werd. Dit kan opnieuw gebeuren, waardoor investeerders ondanks het bullish patroon voorzichtig moeten zijn.

Wanneer de stemming onder investeerders een hoogtepunt bereikt, volgt er vaak een scherpe correctie. Hoewel het double-bottom patroon hoop geeft voor een stijging, kan te veel optimisme ervoor zorgen dat de koers niet verder stijgt.

Sterke macrofactoren steunen Bitcoin

Ondanks de zorgen blijft de algemene situatie voor Bitcoin positief. De nettopositie van exchanges, die laat zien hoeveel Bitcoin in en uit wallets van exchanges beweegt, laat een constante uitstroom zien. Dit is vaak een positief teken, omdat investeerders hun Bitcoin weghalen van exchanges om vast te houden, wat suggereert dat ze vertrouwen hebben in de lange termijn waarde van de munt.

Deze uitstroom geeft aan dat veel investeerders optimistisch zijn over de toekomst van Bitcoin. Hoewel dit niet direct betekent dat de koers zal stijgen, biedt het wel enige stabiliteit tegen het bredere pessimisme op de markt.

Weerstandsniveau kan BTC koers naar $70.000 duwen

Het bullish double-bottom patroon wijst op een mogelijke stijging van 20%, wat de koers zou brengen op $75.979, boven de vorige all-time high. Toch lijkt het waarschijnlijker dat de koers zich eerst zal consolideren, gezien de sterke weerstand op $67.504. Deze grens zal moeilijk te doorbreken zijn op korte termijn.

bitcoin tradingview koers

Als Bitcoin erin slaagt om door de $67.504 weerstand te breken, is een stijging naar $70.000 goed mogelijk.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...