Bitcoin koers klaar voor historische rally in Q4 2024

671 totale weergaven
Bitcoin stijgt na arbeidsmarkt rapport, maar waarom daalt het weer met 2,7%?

Na enkele maanden van neerwaartse koersactie, is bitcoin volgens sommigen analisten klaar voor een heel sterk Q4 2024. Zodanig zelfs, dat we bitcoin koersen van tot wel 92.000 dollar voorbij zien vliegen.

Sterk vierde kwartaal voor bitcoin in aantocht?

Als we de populaire analist Titan of Crypto mogen geloven, dan heeft bitcoin afgelopen week een heel belangrijk bewegend gemiddelde aangetikt. Niet alleen aangetikt, maar ook behouden als steun in de grafiek.

Het gaat om het 50-weekse bewegende gemiddelde. In vorige cyclussen schoot de bitcoin koers met tenminste 40% omhoog na het aantikken van dit bewegende gemiddelde.

Gemiddeld leverde het aantikken van deze lijn zelfs een koersstijging van 71% op. Als bitcoin dat weer voor elkaar krijgt in deze cyclus, dan zou dat volgens Titan of Crypto een koers van ongeveer 92.000 dollar opleveren voor de digitale munt.

Dat zijn natuurlijk koersen die voor een gigantische nieuwe hype-golf rondom bitcoin zouden zorgen. Laten we er dan maar op hopen dat Titan of Crypto gelijk krijgt, want vooralsnog heeft bitcoin veel moeite om zichzelf te herpakken.

Stijgingen voor bitcoin in Q4

Over het algemeen is het vierde kwartaal een periode waarin bitcoin goed presteert. De onerstaande tabel toont de koersgeschiedenis van de digitale munt in het laatste kwartaal van het jaar en daar zien we overwegend groene cijfers terugkomen.

Waar september historisch gezien een slechte maand is voor. de digitale munt, zijn oktober, november en december dat niet. Integendeel zelfs. Gemiddeld scoort bitcoin in oktober een rendement van 22,9%, gaat het om 46,8% in november en 5,4% in december.

Tijdens het vorige halving-jaar (2020) schoot bitcoin met 27% omhoog in oktober en 42% in november, gedurende een rally die uiteindelijk zou duren tot maart 2021. Later dat jaar werd natuurlijk in november het absolute hoogtepunt van die cyclus neergezet op 69.000 dollar.

Die koers werd in maart 2024 doorbroken met een nieuwe voorlopige all-time high van 73.800 dollar voor bitcoin. Kan daar dit jaar nog een schepje bovenop gedaan worden?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....