Bitcoin koers kleurt groen na Amerikaanse inflatiecijfers

Bitcoin koers reageert heftig op nieuws uit de Verenigde Staten. De Consumentenprijsindex (CPI) van de VS was 8,5% in juli . Dat is lager dan de geschatte 8,7% die we eerder voorbij zagen komen.

Bitcoin reageerde positief op het nieuws. In onderstaande grafiek zie je duidelijk de stijging kort nadat het nieuws naar buiten kwam.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers kleurt groen na Amerikaanse inflatiecijfers

Bitcoin staat ruim 12% hoger dan een maand geleden. Tegelijkertijd is het prijspunt rond $23.000 nog geen reden voor een feestje bij veel beleggers. De koers stond in 2021 nog even op een prijs van $69.000.

Ook op andere markten heeft dit nieuws gevolgen. De drie belangrijkste futures op de Amerikaanse aandelenindexen stegen in een rechte lijn. Nasdaq-futures stegen met meer dan 2%, S&P 500-futures stegen met 1,5%.

CPI

De CPI van Amerika wordt berekend door het Bureau of Labor Statistics (BLS). Zij nemen een gemiddelde van een pakket aan goederen en diensten. Het betekent simpelweg dat de diensten en producten in deze index gemiddeld met zo’n 8,5% zijn gestegen voor de consument.

Meer kosten voor de gemiddelde Amerikaan betekent minder besteedbaar inkomen. Als je moeite hebt met rondkomen is het waarschijnlijk niet je eerste gedachte om in bitcoin te sparen. De koersdalingen van eerder dit jaar helpen daar ook niet bij. De prijs van BTC deelt mee in de wereldwijde malaise.

De FED

Vorige week kwam het Amerikaanse banenrapport naar buiten, waaruit bleek dat de werkloosheid in de Verenigde Staten met 0,1 procent gedaald is naar 3,5 procent. Dat zou de FED de ruimte geven om nog wat strenger monetair beleid te voeren. Dat in combinatie met de huidige inflatiecijfers zorgt voor onzekere tijden in de financiële markten.

De centrale bank van Amerika is een van de belangrijkste spelers in de wereldmarkt. De dollar is nog altijd de belangrijkste valuta.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsFed

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...