Bitcoin koers knalt door $17.000

Bitcoin is er eindelijk weer in geslaagd om boven de 17.000 dollar uit te komen. Daarmee is de digitale munt aan een kleine stijging begonnen. Volgens verschillende handelaren is bitcoin klaar voor een verdere stijging en kunnen we weleens de koers van 19.000 dollar bereiken.

Beweging richting $19.000 zet door

Als het aan de populaire Credible Crypto ligt, dan is deze stijging een teken dat de beweging naar de koers van 18.000 tot 19.000 dollar doorzet. In een eerder bericht deelde de analist de onderbouwing voor dit verhaal. Vooral de "Binance apes" lijken volgens Credible Crypto bij te dragen aan de stijging.

Dit kan Credible Crypto zien door de orderboeken van het beursplatform te analyseren. Daarin is duidelijk te zien dat er rond de koers van 16.500 dollar een hoop kooporders klaarstonden op Binance.

Onder andere op basis daarvan verwacht Credible Crypto dat de bitcoin koers doorzet tot ongeveer 18.000 tot 19.000 dollar. Tot nu toe lijkt de analist daar gelijk in te krijgen, al moet gezegd worden dat de weg naar die koersen vanaf de huidige prijs van 17.200 dollar nog behoorlijk ver is.

Van de Poppe is ook positief

Ook Michaël van de Poppe, een Nederlandse analist met ruim 600.000 volgers, verwacht dat de bitcoin koers vanaf het huidige punt kan doorzetten als de 17.200 dollar behouden blijft. Ook hij verwacht dat bitcoin dan weleens kan doorstijgen tot een koers van 18.000 dollar of meer.

Daar hangt dus wel de grote 'maar' aan die Credible Crypto ook uitspreekt. Als bitcoin er niet in slaagt om deze koers vast te houden, dan is het feestje dat we nu vieren mogelijk snel voorbij. We kunnen deze stijging overigens ook niet los zien van de opwaartse beweging die alle financiële markten momenteel doormaken.

Het aantal werkloosheidsclaims in de Verenigde Staten is wat hoger binnengekomen dan verwacht, wat betekent dat de economie daar afzwakt en dat is precies wat de Federal Reserve nodig heeft om de inflatie onder controle te krijgen. In die zin is deze ontwikkeling een mogelijkheid voor de Federal Reserve om het tempo van de renteverhogingen te verlagen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....