Analist die crash van 2021 voorspelde, voorziet nu bitcoin koers van 350.000 dollar

Analist die crash van 2021 voorspelde, voorziet nu bitcoin koers van 350.000 dollar

Dave the Wave is een populaire analist op het Twitter van Elon Musk, waar hij een totaal van ruim 130.000 volgers verzamelde. Hij vergaarde bekendheid door onder andere de crash van mei 2021 te voorspellen. Nu is hij echter optimistisch ingesteld, want voor december 2027 voorziet Dave the Wave een bitcoin koers van 350.000 dollar.

Waar baseert hij die koers op?

Dave the Wave baseert die ongekend hoge koers op zijn zogenaamde logaritmische groeicurve model. Volgens de analist is het model ontworpen om de lange termijn opwaartse trend van bitcoin te volgen temidden van al het macro-economische geweld.

Ondanks de agressieve stijgingen en dalingen van bitcoin door de jaren heen is het model volgens Dave the Wave nog altijd in tact. De bovenkant van het model vormt als sinds 2018 een stabiele weerstand. Nu laat de grafiek zien dat ook de onderkant van het model zijn werk doet als steunpunt voor de bitcoin koers.

Volgens Dave the Wave is het model een goed model om de verwachtingen van investeerders te managen tijdens de golfbewegingen waar de bitcoin koers zich in ontwikkelt. Op het moment van schrijven handelen we dus aan de onderkant van het model en kunnen we volgens Dave the Wave een behoorlijke opwaartse koersbeweging verwachten de komende jaren.

Het model is de oplossing

"Het is makkelijk om te zeggen dat de koers alleen maar omhoog gaat aan de bovenkant en omlaag als we rond een bodem hangen. Het is niet makkelijk om richting een top te zeggen dat we omlaag gaan en andersom. Het model is hier de oplossing voor", aldus van vertrouwen blakende Dave the Wave.

We hebben dit natuurlijk eerder gezien met het Stock-to-Flow model van PlanB, dat het ook lang volhield, maar uiteindelijk ook niet opgewassen bleek tegen de onvoorspelbaarheid van de buitenwereld. Wat dat betreft moeten we nog maar zien of het model van Dave the Wave de tand des tijds kan doorstaan.

Voor de komende jaren verwacht de analist dus een bitcoin koers van 350.000 dollar. Dat lijkt op dit moment extreem optimistisch, maar bitcoin heeft er weleens slechter voorgestaan. Ondanks alle ellende lijkt de koers zich op dit moment ook nog best redelijk te houden.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties