Bitcoin koers leeft op, maar niet iedereen is meteen optimistisch

Bitcoin start de laatste week van januari met de hoogste wekelijkse sluiting in vijf maanden tijd. Ondanks de stijging van ruim 35 procent in januari, lijkt het nog te vroeg om van een nieuwe bullmarkt te spreken. Daarvoor heerst er op dit moment nog simpelweg teveel onzekerheid in de markt.

Diepere bodems op komst?

Niet iedereen is overtuigd door de paar goede weken van bitcoin. Sommigen maken zich zelfs dusdanige zorgen over bitcoin op de korte termijn, dat ze diepere bodems verwachten. Voor nu is bitcoin de week rustig begonnen, want voor de afgelopen 24 uur staat er een magere plus van 0,08 procent op de borden.

Daarmee handelt bitcoin op een koers van 22.897 dollar en een market cap van 441,21 miljard dollar. Een goed teken is dat de market cap van bitcoin door de 200-daagse EMA is gebroken, zo wist de Nederlandse analist Michaël van de Poppe te meldden.

De analist Material Indicators is niet helemaal zeker over de kracht die bitcoin momenteel laat zien. "Fundamenteel is er niets veranderd, maar bitcoin test momenteel de macro-weerstand. Ondertussen gaat één van de grootste instituten binnen de crypto-industrie failliet," aldus Material Indicators.

Dan Tapiero is positief

Als het aan Dan Tapiero ligt, dan kan het jaar 2023 weleens heel lekker worden voor bitcoin. "Hoe zal de Federal Reserve reageren als de inflatie onder de nul valt? Er komt een lang en goed jaar aan voor bitcoin, ether en goud," aldus Tapiero tegen zijn volgens op Twitter.

Overigens is niet iedereen dezelfde mening toegedaan. Arthur Hayes, de voormalig CEO van BitMEX, is ervan overtuigd dat een koerswijziging van de Federal Reserve helemaal niet per se goed is voor bitcoin op de korte termijn. Sterker nog, hij verwacht eerst pittige verliezen als de Federal Reserve van koers wijzigt.

Dat is meestal wel wat we zien zodra de Federal Reserve van koers wijzigt. In principe is het plan om de rente op het huidige niveau te houden en zelfs nog iets te verhogen. Voor 2023 staan er wat dat Federal Reserve betreft geen renteverlagingen op het programma. Komen die er wel, dan is dat waarschijnlijk vanwege ellende en dat is op de korte termijn nooit goed voor de koersen.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....