Analist speculeert over bitcoin koers van $50.000

De op Twitter populaire Kevin Svenson is ervan overtuigd dat zich momenteel op een bullish patroon ontvouwt voor bitcoin dat de koers weleens omhoog kan trekken naar de 50.000 dollar. Overigens hoeven we dat op de extreem korte termijn niet te verwachten, want dit is volgens Svenson wel iets wat tijd kost.

Wat is er aan de hand?

In de aangehechte video spreekt Svenson van het breken van de grootste 'falling wedge' in de geschiedenis van bitcoin. Als het bitcoin lukt om boven deze trendlijn uit te breken, dan betekent dit volgens de analist in ieder geval het einde van de bearish trend. "Het is een trendlijn die stamt uit de jaren 2021, 2022 en 2023 en we zien de eerste tekenen van een uitbraak," aldus Svenson.

Voor een daadwerkelijke bevestiging van de uitbraak is nog wat meer nodig. Daarvoor wil Svensen op de dagelijkse en wekelijkse grafiek nog wat nieuwe kandelaars zien. Het is dus niet zo dat we meteen naar oude of zelfs nieuwe hoogten zullen stijgen als bitcoin uitbreekt. Aan de andere kant heeft bitcoin in het verleden gekkere dingen gedaan, dus zeg in deze industrie nooit nooit.

"Het meest interessante aan dit patroon is, dat als je de falling wedge meet voor een targetkoers, dat je dan op een bitcoin koers van meer dan 50.000 dollar uitkomt," aldus een optimistische Svenson. We moeten echter niet vergeten dat dit technische analyse is en zeker geen wetenschap. Voor nu blijft het een interessante theorie en moeten we nog maar zien in hoeverre alles uitkomt.

Door de weerstand

Het opvallende is dat bitcoin met zijn huidige koers van 22.882 dollar behoorlijk ver boven de weerstandslijn handelt en in principe doorgebroken is. Nu is het volgens Svenson dus wachten op bevestiging op zowel de dagelijkse als de weekgrafiek. Vandaag sluit natuurlijk één weekkandelaar en dan zou die van volgende week er ook boven moeten sluiten als extra bevestiging.

De grafiek van Svenson
De grafiek van Svenson

Het ziet er allemaal fantastisch uit in de grafiek van Svenson, maar let op dat het uiteindelijk ook maar twee verzonnen lijnen zijn en dat het niet per se hoeft dat bitcoin hiernaar luistert. Uiteindelijk lijkt de opwaartse pijl van Svenson ook ietwat optimistisch.

Uiteindelijk moeten types als Svenson het natuurlijk ook hebben van sensatie en daar is hier wel degelijk sprake van. De grafiek en de voorspelling zijn allebei spectaculair en dat trekt natuurlijk meer aandacht dan iemand die zegt dat de bitcoin koers vanaf hier nog wel even voort kan kabbelen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....