Bitcoin koers leeft op, ondanks financiële problemen bij Vauld en Voyager Digital

979 totale weergaven

De bitcoin koers noteert voor de afgelopen zeven dagen een plus van 11,59 procent en handelt momenteel op 21.437 dollar. Het interessante is dat we een flinke plus noteren, ondanks het feit dat er met Vauld en Voyager Digital twee grote partijen binnen de industrie in financieel zwaar weer verkeren.

Wat is er aan de hand?

Op maandag werd bekend dat het in Singapore gevestigde Vauld de mogelijkheden om tegoeden van het platform op te nemen, te handelen en gelden te storten tijdelijk schorst vanwege “financiële problemen bij belangrijke zakenpartners”. Sinds 12 juni is Vauld geconfronteerd met een totaal van 197.7 miljoen dollar aan opnames.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hierdoor is de omzet van het platform gekelderd en werd Vauld gedwongen om de afgelopen maand 30 procent van het personeel te ontslaan. Eén dag later op dinsdag kwam vervolgens het nieuws dat leenplatform Nexo een voorlopige overeenkomst heeft gesloten om Vauld over te nemen. De komende 60 dagen zal Nexo de boeken van Vauld doornemen om tot een uiteindelijke beslissing over de overname te komen.

Meteen daarna kwam op woensdag het nieuws dat Voyager Digital hun faillissement heeft aangevraagd. Als reactie daarop vielen de aandelen van Voyager met 11 procent naar beneden. De problemen bij Voyager zijn het gevolg van een exposure van 661 miljoen dollar op het geplaagd Three Arrows Capital.

Al dit slechte nieuws voor partijen die veel bitcoin bezitten volgt op de grote problemen bij Celsius en Three Arrows Capital die mogelijk over de kop gaan de komende weken. Ondanks dat heeft bitcoin er qua koersprestaties een behoorlijk goede week opzitten.

Short bitcoin ETF in de lift

In de schaduw van alle problemen op de markt is de nieuwe ProShares’ Bitcoin Short ETF (BITI) de afgelopen week met 306 procent gegroeid en daarmee de op één na grootste bitcoin ETF geworden na de Proshares Bitcoin Strategy Futures ETF (BITO).

BITI heeft nu een netto short exposure van ongeveer 3.811 bitcoin, terwijl dat op 27 juni nog om slechts 937 bitcoin ging. Een stijging die erop wijst dat de institutionele beleggers momenteel vooral interesse hebben in beleggingsproducten die speculeren op een daling van de bitcoin koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....