Twee belangrijke indicatoren springen op groen, tijd voor een bitcoin koersexplosie?

992 totale weergaven

Bitcoin zit al vanaf december 2021 in een neerwaartse trend en inmiddels kunnen we zeggen dat die dalingen het begin van een zware bearmarkt markeerden. In korte tijd zijn we meer dan 70 procent van de all-time high van 69.000 dollar verloren, maar inmiddels lijkt er weer wat leven in de brouwerij te komen.

Twee on-chain indicatoren die in het verleden veel bodems hebben voorspeld, springen op dit moment op groen en voorspellen daarmee een koersexplosie voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is oververkocht

Meerdere on-chain indicatoren zijn op groen gesprongen, maar vandaag bespreken we er twee waar we in het verleden altijd op hebben kunnen rekenen: de MVRV Z-score en de Bitcoin Investor Tool.

De MVRV Z-score gebruikt een combinatie van de marktwaarde van bitcoin, de realized price en de z-score daarvan. De realized price is de gemiddelde koers waarvoor alle bitcoin als laatste van adres gewisseld zijn. Al jaren bewijst de MVRV Z-score zich als een goede tool om bodems en toppen te voorspellen.

Twee belangrijke indicatoren springen op groen, tijd voor een bitcoin koersexplosie?

In feite meet de MVRV Z-score in hoeverre bitcoin over- of ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn “daadwerkelijke” waarde. Die dus met name gebaseerd is op de gemiddelde koers waarvoor iedere bitcoin als laatste van adres is gewisseld. Momenteel bevinden we ons in de groene zone in de grafiek, wat in het verleden vaak een goed koopmoment is gebleken.

De Bitcoin Investor Tool van LoonIntoBitcoin geeft op een vergelijkbare manier inzicht wanneer het kopen of verkopen van bitcoin in een bovengemiddeld rendement kan resulteren.

Twee belangrijke indicatoren springen op groen, tijd voor een bitcoin koersexplosie?

De groene lijn in de grafiek vertegenwoordigt een periode waarin de bitcoin koers op een niveau zit dat historisch gezien als laag wordt gekwalificeerd en andersom. Natuurlijk bieden dit soort indicatoren geen zekerheid en is het geen goed idee om je volledige strategie op de MVRV Z-score en de Bitcoin Investor Tool te baseren.

Dreigende recessie helpt bitcoin?

Nu staan de meeste on-chain indicatoren al enige tijd in het groen, maar wat het ditmaal anders maakt is dat de Amerikaanse economie begint te wankelen. De Federal Reserve heeft de afgelopen maanden de razende inflatie proberen te bevechten met een hogere rente en krijgt nu de rekening gepresenteerd.

De nieuwe Amerikaanse werkloosheidscijfers zien er niet goed uit, het consumentenvertrouwen is op het laagste punt in decennia en de industrie begint ook te haperen. Het zijn allemaal tekenen dat de Federal Reserve niet veel ruimte meer heeft om de rente verder te verhogen.

Op de obligatiemarkten worden voor het begin van 2023 al de eerste renteverlagingen van de Federal Reserve ingeprijsd. Allemaal indicatoren die erop wijzen dat het strengere beleid van de Amerikaane centrale bank snel ten einde kan komen en dat geeft hoop voor bitcoin en andere financiële assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....